Multimaskin har blant annet ført Norcar.

Multimaskin AS er konkurs

Multimaskin AS meldte oppbud forrige uke etter en vanskelig tid.

Publisert

Konkursboet ble opprettet fredag. Advokat Jon Erling Skjørshammer er bostyrer for konkursboet. Han ønsker ikke å uttale seg om saken utover å si at de er i gang med praktiske løsninger for å nøste opp og få avviklet boet.

Eik-skilsmissen ikke innvirkende

Multimaskin AS gikk ut av Eik-kjeden i 2019 etter at Eikmaskin sa opp samarbeidet. Eiksenteret Kløfta overtok da traktorsalget i området som Multimaskin hadde dekket. Ole Kristian Svads, som har vært daglig leder i Multimaskin fram til nå, understreker likevel at dette ikke hadde noen påvirkning på konkursen.

– Våre kunder er i all hovedsak det offentlige. Anbuds-Norge kollapset i fjor og har aldri kommet seg på beina igjen. Fra å ha fire-fem anbud gående samtidig, hadde vi to anbud vi kunne svare på i hele 2020. Korona har vært en av flere årsaker til at det gikk som det gjorde, sier han til Bedre Gardsdrift.

– Prøvd alt

Multimaskin har ført maskiner og redskaper spesielt rettet inn mot den offentlige sektoren. I porteføljen finner vi bl.a. Norcar minilastere, Kubota grasklippere, Husqvarna-produkter og feie- og sugemaskiner.

I november i fjor, bare fem måneder før konkursen, ble det kjent at Mulitmaskin fikk agenturet på den irske redskapsbæreren Multihog i Norge.

– Vi har forsøkt alt i det lengste, sier Svads til det.

Flere mister jobben

Multimaskin har hatt 17 ansatt. En del av dem har sluttet i forkant av konkursen, men det var fortsatt 11 ansatte da selskapet meldte oppbud.

–Det var med tungt hjerte at vi meldte oppbud, men det kom til et punkt da vi så at det ikke nyttet å seigpine det lenger. Vi er veldig lei oss for at det gikk slik, både overfor kunder, som nå står uten serviceapparat, og for de ansatte, sier Svads.

Powered by Labrador CMS