Kalveinnredning fra Reime
Reime Produkter har meldt oppbud.

Reime Produkter er konkurs

Det er i dag opprettet konkursbo i Reime Produkter. Reime Landteknikk er ikke rammet.

Publisert

Reime Produkter, som før het Reime Agri, har gått konkurs. Det kommer fram av opplysninger i Brønnøysundregisteret.

Det var Dagsavisen som først omtalte saken. De skriver at den samlede gjelden er på 16,6 millioner kroner, og at selskapets aktiva er på ti millioner kroner.

Sauegulvkollapsen

Reime Produkter holder til på Nærbø. I 2016 ble de mye omtalt i media etter at flere sauegulv som hadde blitt levert av Reime, kollapset. Dette gjaldt systemgulvet Tulla.

I 2018 inngikk Reime forlik med forsikringsselskapet Gjensidige. Om det er etterdønningene etter denne saken som har ført fram til dagens avgjørelse, er ikke kjent.

Reime Landteknikk ikke berørt

Reime Produkter står som største deleier av Reime Landteknikk, med en aksjeandel på rundt 28 prosent. Hvordan dette slår ut for Reime Landteknikk er ikke klart ennå, men de skal ikke være omfattet av konkursen.

– Reime Landteknikk AS er et frittstående selskap, som i utgangspunktet ikke påvirkes direkte av dette. Vi jobber nå med å løse de utfordringene, som dette gir oss, skriver firmaet på Facebook i dag.

De nest største aksjehaverne i Reime Landteknikk er i følge proff.no Stein Gaard og Skeivik Investering. Sistnevnte er eid av Erik Joa, som har vært daglig leder i Reime Produkter.

Med konkursen av Reime produkter vil Reime Landteknikk kunne miste noen av sine produkter, men de vil fortsette å føre bl.a. melkeroboter og gjødselhåndtering m.m. fra Gea, ventilasjon fra Skiold, kraftfôrsiloer fra Helland mekaniske m.fl.

Blir solgt?

Spørsmålet nå er om bostyrer vil finne en kjøper som er villig til å påta seg gjelden til Reime Produkter. Til Bondebladet har bobestyrer uttalt at et slikt salg må skje snarlig. Så gjenstår det å se om det er noen kjøpesterke som ser verdien i å videreføre norske landbruksprodukter.

Powered by Labrador CMS