De aller første potetene ble både høstet og servert på onsdag. Da markerte Reddal Fellespakkeri 20 års jubileum. Her hadde de hyret inn Grimstads beste kokk, det var både taler og underholdning fra den provisoriske scena i pakkeriet og flere hundre besøkende hadde funnet veien til pakkeriet i tidligpotetbygda.
En av de som hadde tatt turen var administrerende direktør for Gartnerhallen, Elisabeth Morthen.
– Norge er jo ikke det billigste landet å
produsere i, så derfor må vi levere kvalitet og konkurrere med importpotetene
på den måten, og det mener jeg vi klarer. Det er helt fantastiske nypoteter vi
har smakt her i dag, slo hun fast etter dagen.
Markerte med salutt
Onsdagen markerte ikke bare jubileet for pakkeriet, men også starten på sesongen for potetprodusentene i bygda. Og det gjorde de med et smell. Ordfører i Grimstad, Beate Skretting, fikk æren av å tenne på kanonen (!) som satte startskuddet for sesongen.
Tom Sigurd Dokkedal kan smile, for nå er årets ferskpoteter klare til å høstes. Dette er for øvrig samme jordet som vi skrev om hvor det lå snø i månedsskiftet april/mai.Sesselja Bigseth
Og dermed kan snart også den jevne forbruker få nyte godt av ferske tidligpoteter fra Reddal, for i går var de første potetopptakerne ute på jordet i noen få tørre, morgentimer før regnet tok til igjen.