Rauch kunstgjødselspredere har fått ny importør og nytt forhandlernettverk.

Norwegian Agro skal nå føre Rauch

Norwegian Agro blir importør og skal stå for forhandlernettet av maskinene fra den 100 år gamle familiebedriften.

Søster-firmaet Swedish Agro har allerede et samarbeid med Rauch. Det har gjort beslutningen om å ta Rauch til Norwegian Agro enklere.

– Vår beslutning er basert på en grundig evaluering, og valg av leverandør er i tråd med våre eieres strategi, som går på å være eksklusive og ta ut synergier mellom landene. Gjennom vårt internasjonale nettverk kan det bli muligheter for ytterligere samarbeid, som er interessant for begge parter i denne sammenhengen, sier Jarle Kleppan, daglig leder i Norwegian Agro, i pressemeldingen.

Rauch inn, Bogballe ut?

Torstein Simengård, salgs- og markedssjef i Norwegian Agro, er fornøyd med å ha fått Rauch inn i porteføljen.

- Rauch investerer en stor andel av omsetningen sin i utvikling av ny teknologi for å møte behovet for effektiv bruk av viktige næringsstoffer. Dette blir viktigere og viktigere framover, sier Torstein Simengård, salgs- og markedssjef i Norwegian Agro.

Norwegian Agro har fram til nå hatt gjødselspredere fra Bogballe, og det er ikke klart hva som vil skje med det agenturet framover.

- Vi er i dialog med Bogballe og vil komme tilbake med mer informasjon på et senere tidspunkt, sier Kleppan til Bedre Gardsdrift.

Tar over etter Eikmaskin

Rauch er et godt etablert merke i Norge gjennom mange år, og har tidligere vært å finne hos Eikmaskin. Da Eikmaskin i fjor sommer tok over Amazone etter A-K-konkursen og Rauch ble overflødig hos dem, måtte Rauch ut og lete etter nye samarbeidspartnere. Det har de nå funnet.

– Rauch er glade for å kunngjøre at vi fortsatt skal være meget godt representert i Norge gjennom Norwegian Agro for import, distribusjon og kundeoppfølging fremover, sier Wilfried Müller, administrerende direktør for Rauch.

Powered by Labrador CMS