Lars Rotseth, fotografert under produktlanseringen i 2019.

Rotseth trer inn i styret i Kverneland Group

Lars Rotseth får ansvaret for Kvernelands fabrikker innen planteproduksjon.

Publisert

Lars Rotseth kom inn i Kverneland i 2019 som administrerende direktør for plogfabrikken på Klepp.

Nå rykker han opp og får tittelen Executive Vice President Arable systems division. På godt norsk betyr det noe slikt som konserndirektør for planteproduksjon.

Fem fabrikker i fire land

Det innebærer at han blir øverste ansvarlig for fabrikker og produktprogram innen planteproduksjon. I tillegg til at han fortsatt skal styre Kverneland-fabrikken på Klepp, får han også ansvaret for ytterligere fire fabrikker i utlandet.

Dette omfatter harv og kultivatorer som produseres i Les Landes-Genusson, Frankrike, såmaskinene som framtilles i Soest, Tyskland, samt kunstgjødselsprederne og åkersprøytene, som begge lages i Nieuw-Vennep, Nederland.

Blir stort sett på Jæren

Da han startet i jobben i Kverneland for to år siden, ytret Rotseth at han syntes det var positivt at fabrikken fikk en leder som bor lokalt og kan være tilstede. Hvordan sammenfaller det nå med oppgaven å skulle lede fabrikker i utlandet?

- En av forutsetningene for å ta denne jobben var at den kan kombineres med mitt lokale ansvar her på Klepp, så mitt kontor kommer til å fortsatt være det samme, og jeg vil fortsette å bo på Bryne, sier Rotseth til Bedre Gardsdrift.

Etter snart to år med pandemi har de fleste bedrifter dessuten lært at det ikke er så nødvendig å reise for å delte på møter lenger.

- Og er en likevel på reise, så er vi nå satt opp digitalt slik at vi kan delta fremdeles dersom det er behov. Det er selvsagt også flere dyktige personer ansatt her, så det skal ikke stå på om en person er borte en dag, sier han.

Lars Rotseth starter i den nye stillingen 1. januar og går samtidig inn i konsernstyret til Kverneland Group.

Powered by Labrador CMS