Lars Rotseth vil ta grep for å gjøre plogfabrikken på Klepp mer konkurransedyktig. Foto: S. Bigseth
Lars Rotseth vil ta grep for å gjøre plogfabrikken på Klepp mer konkurransedyktig. Foto: S. Bigseth

Vil effektivisere Kverneland

Når Lars Rotseth overtar som administrerende direktør på Kverneland Klepp, er målet å gjøre plogfabrikken både mer effektiv og fleksibel.

Publisert

Rotseth starter 1. september. Han overtar jobben etter Magne Svendsen som har vært både adm.dir og leder for ettersalg. Svendsen skal nå fokusere utelukkende på ettersalg.

– Det er et ønske om å få fokus på fleksibilitet og kvalitet at vi nå deler de to oppgavene, sier Rotseth. Bedre Gardsdrift tok en prat med ham under Kvernelands nyhetslansering tidligere denne uka.

Robot og automatisering

Rotseth har bakgrunn innen logistikk og strategisk ledelse. Ålesunderen har jobbet flere år i Shanghai, og han kommer direkte fra stillingen som group vice president for robot supply unit i ABB. Det er erfaringer han tar med seg inn i den nye stillingen.

– Jeg har egne mål om at vi kan automatisere mer og få mer moderne produksjonsmetoder på fabrikken i Norge. I og med at jeg har erfaring fra norske, svenske og amerikanske bedrifter, har jeg mange ideer om hva vi kan gjøre for å bli mer konkurransedyktige.

Mer produktiv

Han vil blant annet ha opp lønnsomheten i bedriften.

– Det er investert så mye i bedriften at vi må gjøre den mer produktiv. Det er en veldig tradisjonstung bedrift, men vi kan få opp antall ploger per person. Vi kan bli mer fleksible, vi kan sløse mindre, sier han.

Kverneland er med sine 500 pluss ansatte en viktig industribedrift på Jæren. Rotseth er rask med å slå fast at automatisering ikke er ensbetydende med oppsigelser.

– Robotisering betyr ikke færre ansatte, det betyr bare at vi kan produsere mer.

Bakgrunn fra Kverneland

Selv om Rotseth kommer fra robotindustrien, er han likevel ikke helt ukjent med landbruket. I perioden 1998-2004 jobbet han nemlig på Kverneland, da som innkjøper først, og senere som produksjon- og innkjøpssjef.

– Jeg ser helt klart endringer fra den gangen. Nå skal alt være større, det skal være it-drevet og mer profesjonelt, og det blir mer krav om å tilpasse produksjonen etter ordreinngangen, enten den går opp eller ned, sier han.

Bosatt i Bryne

Kona er fra Jæren og jobber i dag som politi i Stavanger. Det er hun som har ført ålesunderen til Rogaland. Sammen har de tre barn og er bosatt i Bryne.

– Jeg tror det er positivt at fabrikken får en leder som bor lokalt og kan være tilstede, sier Rotseth.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS