Jérôme Le Febvrier, internasjonal salgssjef hos Emily SAS, og Torgrim Rustad, produktsjef, hos Hektner Maskin, tar hverandre i hånden foran et produkt fra Emily.
Torgrim Rustad (til høyre), produktsjef hos Hektner Maskin, var nylig i Frankrike. Her med Jérôme Le Febvrier, internasjonal salgssjef hos Emily SAS.

Hektner Maskin satser på halm og strø med to nye agenturer

Gjødselspesialisten tenker nytt og skal nå begynne med en egen strø- og halmlinje med redskaper fra to produsenter.

Publisert

Hektner Maskin blir nå forhandler av halmutstyr fra både franske Emily og amerikanske Haybuster. Det skjer både som følge av at det har vært en viss etterspørsel etter produkter som kan håndtere separert gjødel som strø, og at de ser at har hatt et hull i sortimentet av varer de tilbyr.

- Vi selger blant annet en del separatorer som produserer tørrmasser av husdyrgjødsel, og da må vi også ha et system for bonden slik at de kan bruke strø, sier Hans Christian Hektner.

Halm og strø

Emily produserer redskaper og utstyr til landbruk, anlegg og rengjøring av ute og inne arealer, men det er landbruksproduktene Hektner nå har inngått avtale om. Torgrim Rustad fra Hektner Maskin var i Frankrike forrige uke og besøkte Emily-fabrikken.

- Vi starter ikke opp med hele produktporteføljen i år, men begynner med halmblåsere, fôringskasser og strøkasser, forteller han.

Strøkassene og fôringskassene finnes i flere utførelser fra én til nesten tre kubikk, og de kan benyttes både med traktor og lastere. Strøkassene er konstruert for et stort utvalg av strømidler som halm, separert gjødsel, sand og flis. Avtalen med den franske produsenten er gjeldende fra mars i år, og de første redskapene er ventet til Norge i juni.

Proffnivå innen redskaper for halm

Også amerikanske Haybuster har utstyr for håndtering av halm.

- Dette er toppnivået av halmsnitter. Her snakker vi om maskiner fra rundt en million og opp mot tre millioner kroner. Vi skal ha hele prissegmentet, fra de rimeligste til de dyreste, sier Hans Christian Hektner.

Kontrakten med Haybuster trådte i kraft nå i mai, og den første maskinen som er solgt til en kunde i Norge, er nå på vei fra frabrikken i Nord-Dakota. Det er en maskin til om lag to millioner kroner.

Hektner kan også fortelle at de planlegger en demonstrasjon av maskinene. Det vil foregå i juni ute hos en kunde av dem.

Powered by Labrador CMS