Foto: Warzee

Artig patent på fôrutlegger

Belgiske Warzee har flere lure løsninger på fôr og strø. Elmaas AS har nå begynt import.

Publisert

Warzee har et eget konsept på sine lastermonterte fôrutleggere. For det første kan alle utleggerne også leveres med strøaggregat, og for det andre er den veldig lett i bruk.

Hele utleggeren er bygget rundt et rundballespyd, og kan enkelt fristilles fra spydet. Først laster du en rundball oppi beholderen med spydet, rygger tilbake og kjører spydet inn i noen spor i underkant av utleggeren, akkurat som langgafler. På rammen til spydet sitter det også en hydraulisk motor, og når du løfter opp utleggeren glir tappen fra denne motoren inn i et spor på utleggeren, og drifta er dermed sikret.

Morten Iversen hos Elmaas AS, forteller at også strø-funksjonen er veldig godt motatt. Han påpeker at halmen kastes i stedet for å blåses, og mener derfor at man kan spare inn 40 prosent av halmen fordi den blir mer luftig og gir en bedre strøverdi. Denne typen strøing skal også forårsake mindre støv.

De belgiske utleggerne/strøerne kommer i fem utgaver, hvorav den minste er for traktorer eller hjullastere som kan løfte 1500kg på lasteren og krever 30 l/min i oljemengde. Den kan strø fra fem til åtte meter. De største utleggerne er basert på firkantballer, og krever mer av både oljemengde og løftekraft, men i gjengjeld strør de opptil 15 meter.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS