Fv:  Even Mangerud, Marius Elsetrønningen (presisjonsekspert i FK), Lars Skjennum (bonde) og Ole J. Mørch (SoilMate).
Sensorer fra SoilMate ble montert på traktor og redskap hos Lars Skjennum på Maura i Nannestad. Fv: Even Mangerud, Marius Elsetrønningen (presisjonsekspert i FK), Lars Skjennum (bonde) og Ole J. Mørch (SoilMate).

Nok en norsk løsning inn hos Felleskjøpet

Felleskjøpet Agri inngår samarbeid med SoilMate, et norsk firma som skal hjelpe bonden med riktig innstilling av redskap.

Forrige uke ble det klart at DAT og Felleskjøpet Agri inngår samarbeid. Denne uken er det SoilMate som skal inn i varmen hos samvirket. Den som har god hukommelse husker kanskje at SoilMate Leveler vant Gullakset under Agrovisjon i 2021.

Sensor på traktor og redskap

SoilMate Leveler består av to sensorer som du monterer på traktor og hvilket som helst traktorredskap ved hjelp av dobbeltsidig tape. Produktet gjør det mulig å kunne manuelt justere, og på sikt fjernstyre redskapen til en optimal posisjon.

– Målet vårt er at bonden skal gjøre jobben riktig hver eneste gang traktoren kjører ut på jordet. Vi skal øke utnyttelsen av landbruksarealene, og bonden får større produksjon, sier Ole J. Mørch.

Lavthengende frukt

Han er teknisk ansvarlig i SoilMate og har vært med og utvikle produktet sammen med Ole Kind og Jon-Einar Hovland. Gründerne er glade for å ha fått med seg Felleskjøpet.

- Dette er en lavthengende frukt for å optimalisere redskap hvor riktig innstilling er et poeng, sier Even Mangerud, produktsjef presisjonsjordbruk i Felleskjøpet Agri.

De første produktene er allerede solgt og levert.

Powered by Labrador CMS