Både traktor og tilhenger vil være å få leid. Illustrasjonsfoto

Starter utleiefirma for landbruket

Et nystartet firma i Sandefjord skal drive med utleie av traktorer og landbruksredskaper til bønder.

Publisert

Det er Dag Erland Aarøe som står bak firmaet. Han har blant annet bakgrunn fra HCP-forhandler Anlegg- og miljøservice, også de med base i Sandefjord.

– Konseptet vårt går ut på at noen ganger bonden trenger den ekstra traktoren i våronna eller han skulle hatt en slåmaskin til. Noen er uheldige og ødelegger utstyret sitt når de trenger det som mest, og andre trenger en traktor med brøyteutstyr kun til brøyting om vinteren. Vi er der da og kan tilby utleie av alle typer redskaper og traktorer, sier Aarøe.

Han er ikke den eneste som har tenkt tanken. Tidligere i vår slapp Felleskjøpet nyheten om at de starter med utleie av traktorer og minilastere.

Utstyr for sommer og vinter

Han er allerede godt i gang med å etablere en redskapspark, og med tanke på bakgrunnen fra Anlegg- og miljøservice er det kanskje ikke så rart at den har tydelige innslag av Deutz-Fahr. Foreløpig har de tre grønne traktorer i stallen, samtlige med fronthydraulikk. I tillegg har de forskjellig utstyr både til gras og til snø, samt tilhengere og ei fem tonns gravemaskin med rotortilt.

– Etterspørselen vokser, og vi ser allerede at vi ligger etter med traktorer. Vi må muligens bestille noen flere i løpet av sommeren, sier Aarøe.

Vil dekke hele landet

Han ser et marked særlig hos dem som trenger ekstra utstyr i sesongene, og tror flere vil sette pris på muligheten til å kunne maskiner og redskap til en fast pris der forsikringer og service er inkludert. Selv om de har base i Sandefjord, mener han at de skal kunne hjelpe bønder også i andre landsdeler.

– Vi har fraktavtale over hele landet, så om du bor i nord, vest eller sør og trenger en traktor for en periode, har vi gunstig levering, sier han.

Powered by Labrador CMS