6M er en av modellene du kan leie fra Felleskjøpet
6M er en av modellene du kan leie fra Felleskjøpet

Lei av å eie? Nå kan du leie

Felleskjøpet prøver ut et nytt konsept, der du kan leie traktor eller minigraver så lenge du måtte ønske.

Publisert

I første omgang er leiemaskinene stasjonert på Kløfta. Tre John Deere, og tre minigravere står klare til innsats. Prisen for leie er lagt opp slik at den første dagen er den dyreste. Prisen avtar for hver dag, og hvis du ønsker leie over flere måneder kan du forhandle om et bedre tilbud.

Leie i onna?

Mange gardbrukere klarer seg med få traktorer store deler av året. Det er vel først og fremst i onnene at det er behov for en til. Leie kan derfor være et interessant alternativ. I det nye tilbudet fra Felleskjøpet er både forsikring og servicekostnader lagt inn. Det gir et enkelt regnestykke for den som skal leie.

Frakt

Du kan hente utleiemaskina selv på Kløfta, eller du kan få den levert hjem mot et tillegg. Derfor er dette et tilbud som i første omgang er mest interessant for gardbrukere på Østlandet. Som en prøveordning har Felleskjøpet allerede leid ut traktor til blant andre Senja kommune. De valgte en 6R155 på leieavtale fordi de ikke var fornøyd med prisen på brøyteanbudene de fikk inn.

Hva koster det?

Vi har fått et eksempel på leiepriser for en John Deere 6090M med laster. Den første dagen må du betale 2700 i leie inkl. mva. Hvis du leier den i fire uker synker dagsprisen til 1330 inkl. mva. I prisen ligger det et maksimalt timetall på 25 timer pr. uke. Du kan kjøpe flere timer hvis du ønsker. En kjapp runde på kalkulatoren viser at du må ut med 37 240 for fire uker. Da har du mulighet til å kjøre 100 timer til sammen. Det gir en timepris på rundt 300 pluss mva for en hundrehester. Det er kanskje et greit tilbud for litt ekstrahjelp i onna?

Powered by Labrador CMS