Ny gasstraktor fra New Holland

New Holland lanserte nylig tredje generasjon gasstraktor.

Publisert

Sist vi skrev om New Hollands metan-traktor, var det prototyp nr. 2 som gjaldt. Den ble lansert i 2013, er bygd med utgangspunkt i en T6.180 og har gasstankene plassert på de bakre hjørnestolpene på hytta og i bakkant av takhatten. I tillegg har den gasstanker under traktorkroppen mellom akslingene.
Den siste prototypen, nr. 3, har et slankere og mer moderne design. Gasstankene som var festet på hjørnestolpene i hytta er blitt slankere og har fått en mer vettug plassering nede på traktorkroppen, omtrent som konvensjonelle dieseltanker. New Holland omtaler denne som en konsepttraktor, men lover at en eller annen metan-traktor skal settes i produksjon innen tre år.

Samtidig som New Holland fikk fjernet gasstankene fra hytta, har de økt glassarealet, pluss at deler av takhatten er byttet ut til fordel for et kuppelformet glassvindu. Innvendig minner hytta om moderne konsept-biler, med en stillestående terminal i senter av rattet og en avlang terminal i takhøyde på høyre side, som kan vise tre ulike skjermbilder.

Les mer om New Hollands nyeste metan-traktor i bladutgaven av Bedre gardsdrift.

Powered by Labrador CMS