Nye Trimble GFX 350 har sju tommers skjerm.

GPS til gunstig pris

Dataväxt presenterer en ny og rimeligere innstegsmodell.

Publisert

Trimble GFX 350 er en ny og rimeligere modell i GFX serien. De nye skjermene har Android operativsystem. Tidligere har dette vært forbeholdt toppmodellene TMX 2050, og GFX 750.

Mindre og rimeligere

Den nye GFX 350 har sju tommers skjerm. Alle modellene i den Android-baserte serien har den nye applikasjonen Precision IQ, som blant annet gir deg mulighet til å betjene redskaper med seksjonskontroll og sprøytestyringsprogrammet Weedseeker 2. Dette er et system som tildeler plantevernmidler kun der det er påkrevd, og bruken blir loggført i skjermen for senere bruk.

GFX 350 kan kommunisere med andre enheter både via Bluetooth, og WiFi. Dataväxt opplyser også at GFX 350 har mulighet til å styre tilsetting av NH3 via systemet Field IQ. Vi nordmenn kunne kanskje ha nytte av dette ved tilsetting av ensileringsmidler i gras?

Ny enklere antenne

Sammen med lanseringen av GFX 350 kommer også Trimble med ei ny antenne. NAV 500 har gyrostabilisator som kompenserer for sidehellinger. Det er nødvendig hvis du vil ha et komplett system med autostyring av traktoren. Den nye antenna tar inn signaler fra fem forskjellige GNSS satelitter, og den har en smidigere fasong enn dagens NAV 900.

Mulighet for autostyring

Hvis du monterer rattmotoren EZ-Pilot sammen med den nye antenna og GFX 350, har du mulighet til å få full autostyring av traktoren til en lavere pris enn tidligere. Pris på komplett pakke er ikke klart ennå, men den er like rundt hjørnet ifølge Gjermund Tømte i Dataväxt Norge.

Powered by Labrador CMS