Starfire 7000 vil bli å få både integrert i taket, eller som her som en mobil utgave.

Ny John Deere-antenne skal gi bedre dekning

Et nytt John Deere-signal skal bruke flere satellitter enn tidligere.

Publisert

Starfire 6000-antenna får en ny storebror, 7000. Den nye antenna benytter seg av et nytt signal som John Deere har valgt å kalle SF-RTK. Dette signalet skal ha en nøyaktighet på 2,5 centimeter og en repeterbarhet på fem år.

Tidligere måtte du ha korreksjonssignal fra Kartverket eller lignende leverandører for å få en nøyaktighet på 2,5 centimeter med John Deere-antenne. Starfire 6000 ville ellers ha en nøyaktighet på tre centimeter med John Deeres egne SF3-signal og da en repeterbarhet på kun ni måneder.

Flere satellitter

Hvor 6000-antenna hentet signaler fra maks tre satellitter, henter den nye antenna fra flere. I tillegg til amerikanske GPS-signaler, vil 7000-antenna også få signaler fra satellitter fra Glonass (russisk), Galileo (europeisk) og Beidou (kinesisk).

Men hva har det å si for deg som bonde?

- Det er ikke testet her til lands enda, men vi er rimelig sikre på at det vil gi langt bedre dekning der de fram til nå har hatt litt problemer. Vi vil nok oppleve bedre signaler i fjordstrøk og daler som har fjell i sør, sier produktsjef i Felleskjøpet, Even Kristian Mangerud, og fortsetter:

- Samtidig har du RTK-nøyaktighet uten korreksjonssignaler som er avhengige av faste punkter i terrenget. Og på grunn av at du nå har fem års repeterbarhet i stedet for ni måneder, tror vi at dette vil være kjærkomment for de som er opptatte av faste kjørespor.

Lang leveringstid

Grunnet råvaremangel vil det derimot ta en god stund før du får tak i den nye antenna. Felleskjøpet har fått beskjed om at de ikke vil få noen før sommeren 2023, altså om godt over et år.

Men 6000-antenna går ingen steder. SF3-signalet vil fortsatt være operativt, og SF2 på 3000-antenna.

7000 kan fås både som integrert utgave hvor den er bygd inn i taket på traktoren eller treskeren, eller som mobil utgave som kan flyttes fra maskin til maskin. Sistnevnte passer da i samme brakett som 6000-antenna.

Powered by Labrador CMS