53102

Nå kjører John Deere selv

Starter 2022 med lansering av selvkjørende 8R for kommersielt salg.

Publisert

Innen 2050 vil vi sannsynligvis være ti milliarder mennesker på Jorda. John Deere mener at det er sannsynlig at gardbrukere verden over vil måtte produsere all maten som behøves med færre ansatte enn i dag. Vi har vel sett det komme, men nå er faktisk den første selvkjørende grønne traktoren et faktum!

Døgnet rundt

En selvkjørende traktor kan prestere døgnet rundt. Det vil gjøre den mer effektiv med samme motoreffekt, mener John Deere.

Smartere enn noen gang

Hittil har det meste dreid seg om å bruke mer krefter og bredere redskap for å få gjort arbeidet raskere. De siste årene har vi sett en utvikling der det har blitt mer interessant å få gjort mer med mindre bruk av krefter og ressurser. Presisjonssprøyting er et godt eksempel.

8R først

I første omgang er det modellene i 8R serien som får muligheten til å bli selvkjørende. John Deere har jobbet med systemer for automatisk styring siden 1997. Nå er tiden ifølge John Deere inne for at traktoren kjører på egen hånd. De hevder at de første selvgående 8R modellene vil være klare for levering senere i år.

Teknologi

Seks kamera dekker området rundt hele traktoren. Det skal gi nok informasjon til å vite hvor traktoren befinner seg. Systemet har også mulighet til å oppdage steiner, levende skapninger og andre hindringer på åkeren. Hvis noe kommer i veien, stopper traktoren. All overvåking foregår via en app på telefonen.

Kun på åker

John Deere har ikke en løsning klar for å forflytte traktoren fra et skifte til et annet enda. Derfor må du nok belage deg på fortsatt å bidra litt selv. Så spørs det bare hvor lang tid det går før vi ser den første autonome traktoren på norsk jord?

Powered by Labrador CMS