Illustrasjonsfoto: Colourbox
Illustrasjonsfoto: Colourbox

Brite vant pris med fjernstyrt John Deere

23 år gamle Tom Beach har montert fjernstyring i traktoren. For det vinner han innovasjonskonkurransen i det britiske tidsskriftet Farmers Weekly.

Publisert

Beach studerer til å bli landbruksingeniør, et studievalg som nok har kommet nyttig med når han har jobbet med dette prosjektet. Ved siden av studiene jobber han deltid på på garden hvor de dyrker brokkoli.

Det var dette som inspirerte ham til å konstruere en traktor som kan fjernstyres fra hengeren der gardsarbeidere plukker og pakker brokkoli. Tanken er at med fjernstyring kan han frigjøre en mann under innhøsting.

Han har tatt utgangspunkt i en John Deere 6210 med PowrQuad-transmisjon. Det å skulle kontrollere en mekanisk transmisjon uten å sitte i hytta har naturlig nok noen utfordringer, men Beach har løst oppgaven. Når han nå vrir om en hovedbryter i traktoren, kan han styre start, stans, hastighet og kjøreretning i traktoren fra brokkolihengeren bak. Også hengeren er hjemmelaget.

Av sikkerhetshensyn har han gjort det umulig å velge revers når traktoren fjernstyres. Om det er tilstrekkelig til å oppfylle HMS-kravene er kanskje noe usikkert.

Du kan lese hele saken med nærmere beskrivelse av hvordan han har gått fram hos Farmers Weekly.

Powered by Labrador CMS