Vepak MK3

Første vedpakkemaskin solgt

Den første kunden av Vepak sin automatiserte pakkemaskin ble en svenske, mens norske kunder enn så lenge nøyer seg med å vise stor interesse. 

Publisert

God stemning foran nyeste versjon av Vepaks automatiserte vedpakkemaskin, for anledningen oppstilt på biltilhenger med tilhørende oppbygging av terrenget rundt. Her brukes en container som bufferlager.

Ideen som tok form blant en flokk studenter i Trondheim er på veg til å bli en realitet. Den første maskina er i produksjon, og skal innen utgangen av september leveres til Brudbergets Jordbruksprodukter AB i Gøteborg. Prisen på denne første automatiserte vedpakkeren er 240 000 kroner. – Med leasingavtale og gunstig lav kroneverdi er kjøperen godt fornøyd med avtalen, forteller daglig leder i Vepak, Ole Holtet.

20 000 sekker

Brudbergets Jordbruksprodukter planlegger å produsere 20 000 sekker med ved til vinteren, og ser for seg at pakkemaskina skal spare både tid og helse. Ole Holtet forteller at det samtidig med maskina til Sverige skal bygges to identiske maskiner, som det nå jobbes med å finne kunder til. Disse vil være leveringsklare i oktober.

Entusiastiske vedprodusenter

Sjøl om norske kunder til nå har avventet med å inngå avtale, er det ingenting å si på entusiasmen.

– Vi hadde en runde til vedprodusenter på Østlandet i sommer, blant annet til Jeløy ved i Moss. Responsen er upåklagelig. Faktisk er det slik at de som har sett på maskina først på dagen nærmest tar over jobben med å forklare og demonstrere, og det tyder jo på at de liker det de har sett, kommenterer Holtet.

Oppgraderinger

Sammenliknet med maskina som ble vist på Agrisjå sist høst, er det gjort visse endringer. Den ene er at veden enten kan komme fra ei vedmaskin, eller fra en container. Ved sistnevnte alternativ kan du for eksempel tørke veden i storsekk først, for deretter å pakke tørr ved i småsekk. Den andre endringa er at kammeret som veden faller ned i før den går i sekken har fått ei dør, slik at kubber med feil eller kubber som kommer skeivt ut kan plukkes ut.

Karene i Vepak er godt fornøyd med å ha sikret sitt første salg. Samtidig skal to pakkemaskiner til bygges, med håp om at også norske kunder står klare i løpet av høsten.

Powered by Labrador CMS