Robot for landbruket
Danish Agro og deres tilhørende selskap i Norge og Sverige skal forhandle og selge roboter fra AgXeed.

Danish Agro satser på roboter

Det innebærer også at Norwegian Agro får tilgang på autonome roboter.

Publisert

Robotene kommer fra det nederlanske selskapet AgXeed, og i første omgang er det Danish Agro og de tilhørende selskapene i Norge og Sverige som får tilgang på robotene. I framtida forventes det en utvidelse til flere land.

Support og oppfølging av robotene vil bli utført i samarbeid med selskapet AllAgBots, et datterselskap av Thorsen Teknik AS. AllAgboots har blant annet mye erfaring med å tilrettelegge for tilkobling mellom ulike merker av maskiner som blir brukt innenfor presisjonsjordbruket.

Ser flere fordeler

– AgXeed skiller seg ut i robotsegmentet på grunn av sin CE-godkjenning for å operere autonomt og uten tilsyn i felt. Det et en avgjørende faktor for å optimalisere åkerarbeid, spesielt med tanke på at det blir færre dyktige sjåfører å oppdrive i landbruket,  Jens Skifter, direktør i Danish Agro Machinery.

- I tillegg gjør digitaliseringen at gardbrukerne kan planlegge og klargjøre data og oppgaver eksternt. Det gir mindre risiko for feil og det øker kvaliteten på arbeidet, sier Skifter.

Får tilgang til nye markeder

Lokalkunnskap er viktig for AgXeed.

– Som en relativt ny aktør i Nord-Europa er vi veldig begeistret over muligheten til å samarbeide med en aktør som Danish Agro. Digitale tjenester går på tvers av landegrenser, men vi trenger partnere som er kjent lokalt og som er kjent med hvilke lover og regler som gjelder innenfor det respektive markedet, sier Anastasia Laska i AgXeed.

Powered by Labrador CMS