Nå vil Akershus Traktor igjen kunne tilby såbedsharver.
Nå vil Akershus Traktor igjen kunne tilby såbedsharver.

Akershus Traktor tar over Potila

Såbedsharvene fra Potila vil komplettere redskapslinja mer innen jordbearbeidning.

Publisert

Akershus Traktor har allerede ploger, grubbere, skålharver og såmaskiner i sortimentet fra før av. De hadde tidligere såbedsharver fra Kongskilde, men det stoppet opp da CNH kjøpte opp merket. Dermed mistet Akershus Traktor muligheten til å kunne tilby såbedsharver. Det er i ferd med å endre seg. Etter nesten 20 år i A-K Maskiner skifter finske Potila importør i Norge.

– Pöttinger, som vi har fra før, har skålharver, grubbere og andre jordarbeidingsprodukter, men ikke såbedsharver. Potila såbedsharver skal kompletter vår redskapslinje innenfor jordbearbeidningsprodukter. Potila er også et godt og anerkjent merke i Norge, og har en sterk posisjon, sier Jonas Habberstad Ryen, produktsjef redskap i Akershus Traktor AS.

Fra fem meter slep

Arbeidsdybden på harvene stilles hydraulisk fra hytta ved hjelp av indikatoren.
Arbeidsdybden på harvene stilles hydraulisk fra hytta ved hjelp av indikatoren.

Potila er en finsk redskapsprodusent eid av Domental. Selskapet eier også Multiva. Noen detaljer er like på de to merkene, men enkelte detaljer skiller dem. Harvene fra Potila finnes i bredder fra fem meter til ni meter og leveres kun i slept versjon. Merket er kjent for å ha relativt åpen og lang rammekonstruksjon. Det gjør at harvene går svært stabilt og er i stand til å takle mye planterester. At hjulene sitter parvis og har en form for boggifunksjon hjelper også på stabiliteten. Arbeidsdybden justerer du hydraulisk fra hytta. Dette er standard. Transportbredden er 2,7 m på alle master-harvene, uavhengig av arbeidsbredden. Lamellsloddeplanke foran er standard og bak er tilleggsutstyr. Disse kan enten justeres parvis eller hver for seg hydraulisk.

Powered by Labrador CMS