Spredebommen fra Slurrykat er en av nyhetene du får se på Agrovisjon til helgen.

Snart klart for Agrovisjon – og dette er noe av det du får se

På fredag braker det løs i Stavanger. Da starter Agrovisjon 2022, og maskinbransjen har samlet alt de har av nyheter og spennende produkter.

Publisert

Agrovisjon inngår i det såkalte messetriangelet sammen med Agroteknikk og Agrisjå. For å unngå at de store, norske messene skal kollidere med hverandre, blir hver av dem holdt hvert tredje år.

I år er det altså Stavanger og Agrovisjon som står for tur, og ifølge arrangørene har de fullbooket utstillingsarealet på 20 000 m².

Lansering av spredebom

Hektner Maskin skal blant annet vise fram SlurryKat 16 m Duo spredebom på standen sin.

– Denne trodde vi ikke ble klar til messa så derfor er den ikke omtalt før, sier Torgrim Rustad, produktsjef i Hektner Maskin.

Bommen skiller seg fra de fleste andre spredebommer ved at den har et Load Sence (LS) hydraulikksystem og er utstyrt med Isobus.

– Flowmeter er også integrert i Isobus slik at du til enhver tid kan gi ut den mengde med bløtgjødsel du ønsker, samt sikre dokumentasjon på utkjørt mengde. Det vil også på et senere tidspunkt være mulighet for seksjonsstyring og benyttelse av traktorens TIM slik at mengden utkjørt gjødsel blir styrt av slangebommens flowmeter, forteller Torgrim.

Norskutviklet fôringsrobot

Også TKS Agri kommer med en nyhet. FeedCarrier er en prototype av en selvgående fôringsrobot.

Roboten skal kunne navigere autonomt mellom et fôrkjøkken med ulike fyllekilder og fôrbrettet hvor den skal gi tilpassede fôrrasjoner til ulike dyregrupper. Roboten skal også kobles sammen med planleggingsverktøy og datainnsamlingssystem for å gjøre drifta så rasjonell og effektiv som mulig.

– Norske bønder har de mest robotiserte og automatiserte driftsbygningene i verden. Nå tar vi et stort skritt videre, hevder Tønnes Helge Kverneland, markedssjef i TKS Agri.

Det blir offisiell avduking av FeedCarrier på standen til Felleskjøpet Rogaland Agder fredag klokken 11.00

Nye forhandlere

Det blir også andre former for nyheter. På grunn av konkursen i A-K maskiner vil det være en rekke produkter som nå vil bli å finne på standen til nye forhandlere. Norwegian Agro har for eksempel gitt beskjed om at de skal vise fram Tanco på standen.

I tillegg til utstillingene vil det bli holdt fagforedrag. Her skal det blant annet handle om avl ved Norsk Holstein og økonomi med SR bank, Haver og Tveit Regnskap.

Powered by Labrador CMS