Daglig leder og messeleder i Agrisjå Ole T. Hofstad (til venstre) og styreleder Jan-Yngvar Kiel i Trøndersk Landbruk AS.
Daglig leder og messeleder i Agrisjå Ole T. Hofstad (til venstre) og styreleder Jan-Yngvar Kiel i Trøndersk Landbruk AS.

Pandemien tok nesten livet av Agrisjå, men nå er messa reddet

Trøndersk Landbruk AS som arrangerer Agrisjå, fikk økonomiske problemer da korona førte til at alt av messer ble avlyst i fjor.

Publisert

– Takket være framsynte eiere er arrangørselskapet stablet på beina igjen etter økonomiske problemer etter avlysningen av landbruksmessa Agrisjå 2020 sist sommer. Nå kan vi rette blikket fram mot Agrisjå 2023, sier messeleder Ole T. Hofstad i en pressemelding i dag.

Næringen står bak

Det er Tine, Nortura, Allskog, Felleskjøpet Agri og Sør-Trøndelag Landbruksselskap som er de største eierne i Trøndersk Landbruk AS. Sammen med Bondelaget og Småbrukerlaget har de bidratt til å sikre at Agrisjå kommer tilbake igjen i 2023. Det har slett ikke vært noen selvfølge.

– Vi hadde jobbet med planlegging et års tid, og kassa var for det meste tom. Så måtte vi altså avlyse like før vi skulle fakturere utstillerne for plassavgift. Det var bittert, men det var ingen vei utenom, forteller Ole T. Hofstad.

Agrisjå er en av tre landbruksmesser (sammen med Agroteknikk og Agrovisjon) som arrangeres hvert tredje år. Messa skulle vært holdt i fjor, men pga restriksjoner som følge av koronautbruddet, måtte Agrisjå avlyses. Det var en stund snakk om at messeforløpet av de tre messene med et år, slik at Agrisjå kunne arrangeres i år i stedet for Agroteknikk , men den ideen ble forkastet.

Statlig støtte ikke nok

Arrangøren har mottatt statlig kompensasjonsstøtte, men ikke nok til at Agrisjå fortsatt kunne drives videre uten frisk kapital.

– Takket være tålmodige kreditorer og ansvarsbevisste eiere klarte vi å få inn tilstrekkelig kapital til å gjøre opp for oss og ha nødvendig driftskapital, forteller Jan-Yngvar Kiel, styreleder i Trøndersk Landbruk AS.

Både han og Hofstad tror det meste vil være tilbake til normalen igjen innen Agrisjå skal arrangeres i 2023.

– Usikkerheten rundt følgene av pandemien har også preget landbruksbransjen, men mye tyder på at optimismen er tilbake igjen. Uansett pandemisituasjon så må det jo produseres mat, og til det trengs maskiner og utstyr.

Powered by Labrador CMS