Nesten 37 000 mennesker var innom Agroteknikk 2021.

Var du på Agroteknikk? Da bør du ta en koronatest om du har symptomer

Arrangørene oppfordrer besøkende med symptomer om å teste seg etter at det er påvist smitte blant enkelte som har vært på messa.

Publisert

Saken har blitt oppdatert fredag

Arrangørene har foreløpig ikke fått melding om smitte fra noen besøkende. Når de likevel har gått ut med oppfordringen, skyldes det at Malvik kommune i Trøndelag sendte ut pressemelding om at smitte blant besøkende.

- I etterkant av landbruksmessen på Lillestrøm 25. til 28. november, er det registrert koronasmitte blant flere besøkende. Malvik kommune oppfordrer nå alle som har vært på messen om å bestille time for testing, skriver de.

Ikke snakk om smitteutbrudd

I en oppdatering i dag, fredag, sier arrangørene at det ingenting som indikerer at det er utbredt smitte blant deltakerne.

- Vi har ikke noen indikasjon på en smitteboom etter denne messa, men vi følger med på situasjonen, sier Bettina Fossberg, kommuneoverlege i Lillestrøm kommune til Romerikes Blad.

Per i dag er seks messebesøkende, alle fra Trøndelag, smittet av korona, og at det er ikke snakk om omikron-varianten.

Ta en hurtigtest

Det er likevel anbefalt at du tester deg om du har symptomer eller mistenker atr du kan være smittet.

- Det er anbefalt å ta en hurtigtest (også kalt selvtest) så raskt som mulig. Dersom du tester positivt på hurtigtesten, må du ta PCR-test innen ett døgn. Kontakt kommunen du bor eller oppholder deg i for å bestille time til PCR-test.

Mange kommuner deler ut gratis hurtigtester. De vil også kunne bistå med PCR-test om det er nødvendig.

Det var nærmere 37 000 mennesker innom messa de fire dagene den varte. Lørdagen var den travleste, med 12 000 besøkende.

Powered by Labrador CMS