Dronefoto fra en tidligere gardsanalyse på Jæren. Foto: Magnus Mo Opsahl
Dronefoto fra en tidligere gardsanalyse på Jæren. Foto: Magnus Mo Opsahl

Vil du være med i gardsanalyse?

Å delta i en gardsanalyse i Bedre Gardsdrift er en unik mulighet til å få drifta på garden analysert og vurdert opp mot andre tilsvarende bruk. Men det krever at du tør å legge fram tall og regnskap.

Publisert

Å bli med i en gardsanalyse innebærer at en av våre journalister besøker deg på garden for en prat om drifta. Vi er særlig interessert i å høre om hvordan drifta er lagt opp og hvilke investeringer som er gjort. Vi vil vite hvilke prioriteringer som er gjort og hvilke strategier du følger.

Du må gi regnskapsfører tillatelse til å sende oss regnskapet for siste hele driftsår. I tillegg trenger vi en liste over maskiner og redskap, samt bygninger på garden fra deg.

Vanlige spørsmål:

Må vi drive stort? Nei! Vi vil veldig gjerne lage gardsanalyser både fra små og store bruk.
Er det bare mønsterbruka som gjelder? Nei. Vi er ikke på jakt etter glansbildene, vi vil vise fram alle fasettene av landbruket, men da er vi avhengige av at gardbrukere stiller opp.
Må vi ha 60 kyr og melkerobot for å være med? Nei. Vi lager gjerne en gardsanalyse fra et båsfjøs med 15 kyr, om noen melder seg.
Er det bare husdyrprodusenter dere vil ha? Slettes ikke. Driver du med korn på Østlandet? I Trøndelag? Med poteter i Solør? Tidligpoteter i Agder? Vi hører gjerne fra deg.
Men hva sier naboen? Ja, hva sier de? Dette er hva et brukerpar opplevde: – Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra svineprodusenter etter å ha stått fram i Bedre Gardsdrift. Mange kjenner seg igjen i våre tall, sier Revfem til Svin.

PS: i YouTube-videoen kan du se en liten teaser vi laget til en gardsanalyse for noen år tilbake.

Gardsanalyse

I annethvert nummer av Bedre Gardsdrift finner du en grundig gardsanalyse av et bestemt bruk. Her kan du se hvordan andre bønder prioriterer og sammenligne egen drift opp mot dette.

Vi presenterer regnskapstall, oversikt over maskiner, redskap og bygninger, og vi går inn i drifta og ser på investeringer og prioriteringer. Til slutt analyserer vi det hele opp mot tilsvarende bruk for å se hvor godt det går og hvor det kan være forbedringspotensialer.

Få med deg gardsanalysene, bli abonnent du også.

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS