Fra venstre: Tom Sigurd Dokkedal, Ole Edvard Dokkedal og selger Tommy Landås.

Tom Sigurd sikret seg nye 6R

AGROTEKNIKK: Tom Sigurd skulle bare ta en titt. Det ble litt mer.

Publisert

John Deere lanserte den nye 6R-serien i forrige uke, perfekt timet til Agroteknikk. En av dem som har vært spent på å ta den nye serien i øyesyn, er Tom Sigurd Dokkedal. Tidligpotetbonden fra Grimstad har vært ihuga John Deere-fan i flere år.

Planen var egentlig bare å ta en titt på den nye traktoren, men fristelsen ble for stor. Etter litt forhandlinger med sin faste selger, Tommy Landås, kan Tom Sigurd nå se fram til ny traktor neste år.

Autostyring

Traktoren er en godt utstyrt 6R155 med autostyring. Sistnevnte er noe Tom Sigurd har brukt i mange år. Det er nyttig ikke bare å drifta som potet- og grønnsaksbonde, men også for å få sønnen Ole Evard interessert.

- Det er helt gull, for da kan jeg sitte og se på Netflix samtidig som jeg kjører traktor, forteller han.

Lang ventetid

Tom Sigurd må likevel vente lenge før han kan ta traktoren i bruk. Felleskjøpet estimerer at det vil ta godt og vel et år før traktoren ruller inn på tunet hos Tom Sigurd.

Ventetiden har imidlertid ikke skremt kjøperne. Fredag ettermiddag, etter litt under halvgått messe, kan Tore Glærum, produktsjef for John Deere hos Felleskøpet Agri, fortelle at det er solgt totalt 46 traktorer hos dem. Av disse er 14 av dem fra den nye 6R-serien.

Powered by Labrador CMS