Årets lærlinger 2023, fra venstre: Eivind Eriksen, Gorm Kjølen, Even Snapa og Lars Skjøset. Andrea Næss Bergum var ikke til stede under samlingen.
Årets lærlinger 2023, fra venstre: Eivind Eriksen, Gorm Kjølen, Even Snapa og Lars Skjøset. Andrea Næss Bergum var ikke til stede under samlingen.

De har valgt å gjøre karriere av å hjelpe gardbrukere

Fem unge mekanikerspirer er kåret til Årets læring 2023. Vi fikk hilse på fire av dem da de var på samling hos Traktorbransjens Opplæringskontor i Hunndalen tidligere i sommer.

Publisert

Hver bedrift nominerer sin egen superlærling til kåringa, og det kåres en lærling fra hver av de store kjedene.

Da vi var på besøk hos opplæringskontoret, var landbruksmekanikerlærlingene på ei todagers samling med blant annet fabrikkbesøk og sosialt samvær for å bli bedre kjent.

Første gang på Agrisjå

Årets lærlinger har vært en fast post under Agroteknikk i en årrekke. Nå har også de to andre messene i messetrianglet kastet seg på, slik at kåringene ikke lenger skjer hvert tredje år, men blir en årlig begivenhet. 

Endringen ble innført i 2019, men på grunn av oppholdet av messer under pandemien blir dette første gang lærlingene hedres på denne måten på Agrisjå. 

Hylles på åpningsdagen

Selve seremonien for læringene blir avhold i forbindelse med Agrisjå i Stjørdal i slutten av august.

– Agrisjå og Traktorbransjens Opplæringskontor ønsker å sette fokus på lærlingeordningen og viktigheten av å rekruttere ungdom til landbruks­mekanikerfaget. Derfor kåres Årets lærling 2023 under fredagens åpning av Agrisjå, sier Jomar Ertsgaard, daglig leder i Agrisjå.

Lærlingene er valgt ut av medlemmene i Traktor- og Landbruks­maskinimportørenes Forening.

Her er Årets lærlinger 2023

Even Snapa

Even Snapa, lærling hos Felleskjøpet, landbruksmekaniker, Årets lærling 2023
Even Snapa, lærling hos Felleskjøpet

Lærling hos: Felleskjøpet Kongsvinger, avd. Flisa

Arbeidsgivers begrunnelse:

Even utmerker seg positivt på alle områder. Han har stor interesse for land­bruk, en svært god teknisk interesse og forståelse, og jobber uvanlig selvstendig. Han er ivrig når det gjelder å lære, leser seg opp og setter seg inn i fagstoffet selv, og er flink til å dele kunnskapen med andre. Han bidrar til et godt arbeidsmiljø. Kunder skryter av arbeidet han utfører og kom­munikasjonen de har hatt med ham. Når det gjelder HMS viser Even svært gode holdninger med fokus på en trygg arbeidshverdag. På fritiden skrur han på egen traktor, som han bruker til å kon­kurrere i traktorpulling. Han arbeider også som gardsgutt, og har tidligere erfa­ring med snørydding i Oslo.

Lars Skjølset

Lars Skjølset, lærling hos Eiksenteret, landbruksmekaniker, Årets lærling 2023
Lars Skjølset, lærling hos Eiksenteret Heimdal.

Lærling hos: Eiksenteret Heimdal

Arbeidsgivers begrunnelse:

Her er det masse stå på-vilje, godt humør og bra samarbeid. Lars er en kjempeflink kar, som trekker opp det faglige og ikke minst det miljømessige hos Eiksenteret Heimdal. Han har blitt tilbudt, og takket ja til, jobb etter endt fagprøve.

Eivind Eriksen

Eivind Eriksen, landbruksmekanikerlærling hos Østfold Traktor, Årets lærling 2023
Eivind Eriksen, lærling hos Østfold Traktor

Lærling hos: Østfold Traktor.

Arbeidsgivers begrunnelse:

Eivind har høy arbeidsmoral, tar eierskap til jobbene, og passer på å minne verksted­leder på jobber som vi venter på deler til. Kvaliteten på arbeidet er høy, og han er god på å finne teknisk dokumentasjon. Eivind går løs på alle oppgaver med et smil, og ser nye jobber som en mulig­het til å lære noe nytt. Han er god på kommunikasjon, og forstår mersalg av deler og tjenester via verksted. Han er strukturert og viser god sans for orden og HMS. Eivind får gode tilbakemeldinger fra kunder og selgere. Han er en trygg gutt, som heller ikke er redd for å be om hjelp, og han deltar aktivt i kurssammenheng.

Gorm Kjølen

Gorm Kjølen, lærling hos Akershus Traktor, landbruksmekaniker, Årets lærling 2023
Gorm Kjølen, lærling hos Akershus Traktor

Lærling hos: Akershus Traktor på Hamar.

Arbeidsgivers begrunnelse:

Gorm er en av de mest faglige og dyktige lærlinger vi har sett på Hamar. Han har en veldig god forståelse for faget, og han evner å ta selvstendige avgjørelser. Gorm er virkelig Lærling med stor L. 

 Andrea Næss Bergum

Andreas Næss Bergum
Andreas Næss Bergum, lærling hos CF Maskin

Lærling hos: CF Maskin

Arbeidsgivers begrunnelse:

Andrea er ei pliktoppfyllende og hyggelig jente som bidrar til et godt arbeidsmiljø. Hun ble fort «en av gutta» på verkstedet da hun begynte som lærling høs­ten 2022. Det sier litt om hvor tøff denne jenta er, når hun flytter fra Gjøvik til Skiptvet for å være lærling hos oss. Til å ikke komme fra landbruksmiljøet, har hun veldig fort lært seg mye om bransjen og maskinene som hører til. Hun har vært med andre mekanikere på det meste av arbeidsoppgaver på traktor, redskap og treskere. Hun har etter hvert utført ser­vice og reparasjoner på traktorer som selvstendig mekaniker. Vi har gitt henne et prosjekt med oppussing av en eldre Fendt 824, som hun har utført med stort engasjement og bra resultat.

 

Powered by Labrador CMS