T OG L Knut Helliesen
T OG L Knut Helliesen

HCP-forhandlere slår seg sammen

Eierne av Traktor & Landbruk kjøper seg inn i NT Maskin. Målet er at de to HCP-forhandlerne, på tross av avstanden, gjennom et felles eierskap skal øke sine markedsandeler.

Publisert

Daglig leder Knut Helliesen mener både trøndere og jærbuer vil nyte godt av samarbeidet mellom Traktor & Landbruk og NT Maskin.

Traktor & Landbruk, som holder til på Tjelta i Rogaland, har de siste årene blitt en av de største HCP-forhandlerene i Norge. I 2011 var bedriften den mestselgende Deutz-Fahr forhandlerne i landet, og Rogaland er det eneste fylket hvor Deutz-Fahr har flere enn 20 nyregistrerte traktorer i 2011. I tillegg til å representere HCP, har Traktor & Landbruk blant annet McHale grasutstyr, Shäffer minilastere og BvL fullfôrvogner i sitt produktprogram.

NT Maskin, som holder hus i Steinkjer, har også et utvidet produktprogram, bestående av blant annet Mac tilhengere og Lemken jordarbeidingsredskap. Bedriften ble etablert så sent som i 2009, men har slitt med røde tall. De ønsker derfor frisk kapital, samtidig som Traktor & landbruk i lengre tid har ønsket å utvikle sin virksomhet.

Sjøl om de to forhandlerne får felles eierskap, beholdes navnet NT Maskin.

– NT Maskin er et etablert navn som skal videreføres. Sjøl om det er noen fjell og mil mellom Steinkjer og Jæren, mener vi at vi er sterkere sammen enn hver for oss. Målet er at samarbeidet blant annet skal komme kundene til gode gjennom bedre innkjøpsavtaler og økt kompetanse både i Rogaland og Trøndelag, sier daglig leder i Traktor og Landbruk, Knut Helliesen.

Avtalen med NT Maskin innebærer at Helliesen også overtar som daglig i Steinkjer.

Powered by Labrador CMS