På messa ElmiaSkog kunne du se dette beistet av en amerikansk flishogger. Her den mellomste Bukkene Bruse med en kapasitet på hundre tonn flis i timen. Foto: ElmiaSkog

Gryende messeuro i Sverige

Mens Agromek igjen er i ferd med å bli en attraktiv utstilling også for traktorimportørene, skjer nå det motsatte med svenske Elmia.

Publisert

Söderberg & Haak, som blant annet importerer Case IH og New Holland i Sverige dropper Elmia 2013. Hovedårsaken er dårlig timing med Agritehnica. Elmia Maskin och Fält 2013 arrangeres få uker før Agritechnica.

Alle nyheter spares til Agritechnica

Case IH er ett av merkene som ikke blir utstilt på Elmia 2013.

Söderberg & Haak sine leverandører, New Holland, Case IH, Krone, Amazone og JCB forbeholder nyhetene for Agritechncia. Dermed vil Söderberg & Haak kun få mulighet til å vise eksisterende og gamle produkter på Elmia, noe de ikke synes er spesielt interessant, skriver atl.

Adm.dir. Thomas Svensson påpeker også at messer som Maskinexpo, Borgeby fältdagar og Entrepenad-Expo fått økt betydning de siste årene, noe som gjøre at Elmia ikke lenger er en selvfølge. Med et begrenset markedsføringsbudsjett må de prioritere, og denne gangen gikk det utover bastionen Elmia.

Agritechnica stadig viktigere

Om flere importører følger Söderberg & Haak er ukjent, men beslutning deres viser hvor viktig Agritechnica er blitt for bransjen.

I 2009 ble Agroteknikk arrangert rett etter Agritechncia, og følgelig kunne flere av Agritechnica-nyhetene også vises på Lillestrøm. I år er det Eima som blir den internasjonale nyhetsmessa. Eima arrangeres uka før Agroteknikk, og det er dermed håp om at de store nyhetene også finner veien til Lillestrøm.

Powered by Labrador CMS