mjølkeglass
mjølkeglass

Selger mjølk med varierende fettprosent

Den danske matvarekjeden Irma lanserer nå en ny type mjølk hvor fettprosenten varierer etter kalvingstidspunkt, årstid, vær og fôr.

Publisert

Mjølka kommer fra kyr på én bestemt gard, nemlig Gyrup i Thy på Nord-Jylland. Det er brukerparet Nikolai og Lisbeth Nikolaisen, sammen med tre medarbeidere, som står for Gyrup Gårdsmælk, skriver Landbrugsavisen.

Ikke A4-mjølk

I motsetning til all annen mjølk er en kartong fra Gyrup ikke standardisert. Derfor varierer fettprosenten i mjølka etter kalvingstidspunkt, årstid, vær og fôr. Fettinnholdet kan ligge mellom 3 og 4,5 prosent.

”Ubesudlet”

Tankbilen fra Thise meieri, som familien er andelshavere i, henter mjølka hver dag. Gyrup-mjølka blir oppbevart og behandlet atskilt fra alt annen mjølk – helt fra gardstanken til den tappes på kartonger på meieriet.

Unik mjølk

- Nærhet og kjennskap til produktenes opprinnelse er blitt stadig viktigere for forbrukerne. Flere og flere ønsker å vite hvor matvarenes deres kommer fra - som en motreaksjon mot den tiltakende industrialiseringen av landbruket. Samtidig har det skjedd en rask produktutvikling, så tilbudet i mjølkedisken er blitt større og mer variert. Med Gyrup-mjølka har vi oppnådd noe unikt med hensyn til smak, naturlighet og historie, sier varesjef hos Irma, Ghita Christiansen.

Powered by Labrador CMS