Mais
Mais

Genmodifisert mais funnet i FK-fôr

Mattilsynet har funnet innhold av ulovlig genmodifisert materiale (GMO) i maisgluten som FK Rogaland og Agder har importert fra Kina.

Publisert

Maisgluten er et fôrmiddel som tilsettes dyrefôr. Mattilsynet oppdaget GMO- overskridelsene gjennom sitt årlige prosjekt ”Tilsyn med genmodifiserte næringsmiddel og fôr”. Det er nå både nedlagt forbud mot omsetning og bruk av fôr på lager som inneholder maisgluten og pålagt tilbaketrekking fra grossist av det fôret. Det resterende partiet av maisgluten er også sperret.

FK Rogaland og Agder trekker tilbake fôr

Totalt 1510 tonn maisgluten er importert fra Kina til Norge. Importør og fôrprodusent er Felleskjøpet Rogaland og Agder, som har brukt 24,6 tonn av dette partiet i landdyrfôr. Fôrprodusenten foretar nå tilbaketrekking av aktuelle fôrparti hos sine grossister.

Jukser med sertifikater

Importerte fôrmidler skal ha dokumentasjon på at de er fri for GMO. Dette aktuelle partiet hadde denne dokumentasjonen vedlagt.

Mattilsynet ser svært alvorlig på at man ikke kan stole på analysesertifikater og dokumentasjon fra eksportvirksomheter og vil følge opp saken videre både nasjonalt og internasjonalt.

Powered by Labrador CMS