Amazone Unitrail Amaspray
Amazone Unitrail Amaspray

Enklere hjulstyring fra Amazone

Amazone lanserer hydromekanisk hjulstyring for sine trailerspøryter UX3200 og UX4200.

Publisert

Når lengden på mastersylinderen foran på draget endres, endres samtidig slaglengden på slavesylindrene bak.

I et elektronisk styrt hjulstyringssystem, vil det alltid være en viss forsinkelse, og nøyaktigheten på sporfølginga påvirkes også av kjørehastigheten. Amazone har løst dette problemet ved å erstatte elektronikken med hydromekanisk master-slave system.

Systemet, som har fått navnet UniTrail, er et lukket hydraulisk system. Mellom drag og trekkfeste er det plassert en mastersylinder. Når traktoren svinger, vil slaglenden på denne sylinderen endres, og olja presses til svingsylinderne. Dermed oppnås en umiddelbar og jevnt styrerespons som er uavhengig av hastigheten.

Om nødvendig kan føreren enkelt overstyre systemet, noe som er aktuelt i sidehelling. Ved transport låses styresylindrene, og olja i mastersylinderen går fritt i mellom pluss og minussida på denne.

Fordi systemet har minimalt med elektronikk, kan det betjenes via den enklere betjeningsterminalen Amaspray+, mens det elektroniske styringssystemet krever den mer avanserte terminalen Amatron+.

Amazone poengter også at hjulstyring gir mindre horisontale bombevegelser enn dragstyring. Grunnen er at ved dragstyring vil sprøyta oppføre seg om en leddet ekvipasje der framparten og bakparten vil vris sideveis når svingsylinderen aktiveres.

I sidehelling kan systemet overstyres fra traktoren for å motvirke g-kreftene som vil trekke sprøyta nedover.

Powered by Labrador CMS