Eiksenteret Tana 25_2
Eiksenteret Tana 25_2

Eiksenteret Tana fyller 25 år

Eiksenteret Tana er 25 år. Jubilumet ble feiret med midnattsol og gjester fra nær og fjern.

Publisert

Hovedaksjonær i Eiksenteret Tana, Jan Kokko (t.v.) og Eikmaskins direktør Trond Kjempekjenn ved Tanas bredd.

Jubileumet fant sted 8. - 9. juli, og var også avslutningen på Eiksenterets MF-karavane. På karavanens siste etappe ble det også solgt to traktorer, opplyser Eikmaskin.

Eiksenteret Tana, som egentlig heter Tana Traktor & Maskin AS, ble etablert 18. juli 1986. Salgs- og servicedistriktet omfattet den gang Øst-Finnmark samt Porsanger Kommune.

I 1992 overtok selskapet service og salgsansvar for Vest-Finnmark. I 1994 kjøpte de Stormøllens anlegg i Vestre Seida, etablerte butikk og verksted, samt at de solgte kraftfor og gjødsel for Stormøllen.

I 1999 inngås avtale med finske T.J.Pykkønen OY om ene import av TEEJII fylltømmere, rør, vifter, matebord, brukte tårnsiloer og gjødselsiloer. Etter 10 år i Vestre Seida flyttet de i november 2004 til nytt anlegg ved Tana Bru. I 2005 inngås det avtale med Statoil/Best kjeden. Det etableres ett nytt tilbud med salg av drivstoff som den nordligste Best stasjonen.

I dag er det seks ansatte i Eiksenteret Tana; daglig leder, selger traktor/utstyr redskap, butikkselger, verkstedleder, 2 mekanikere og 1 deltidsansatt konsulent.

Verksmester Willy Stranden får gullklokka av Jan Kokko for lang og tro tjeneste.

Eiksenteret Tana eies og drives av familien Kokko, som hadde invitert ansatte med ansatte med følge, leverandører, familie og venner til fest ved Tanas bredder. Det ble også overbrakt en gullklokke til verksmester Willy Stranden etter 25 års tjeneste i bedriften. Menyen for kvelden laks grillet på pinne og multer til dessert.

Fersk laks over åpen flamme.

- Vi må legge til at vi var helt maks heldige med været. Det var mer enn 30 grader og steikende sol så Trond Kjempekjenn (red.anm: adm. direktør i Eikmaskin) og jeg måtte ned i Tanaelva for en dukkert. Midtnattsola var utrolig flott også, sier markedskoordinator i Eikmaskin, Kjersti Ringlund Dolvik.

Eikmaskins markedskoordinator, Kjersti Ringlund Dolven på Tana-elva.

Powered by Labrador CMS