Sampo Comia c6
Sampo Comia c6

Agco kjøper seg opp i Sampo

Med gode erfaringer fra Norge og Sverige har Agco og Sampo styrket sitt samarbeid, blant annet gjennom at Agco kjøper 10 prosent av familieeide Sampo. Produktutvikling og markedstilgang er satsingsområder framover.

Publisert

Nå skal dette bli et vanlig syn også utenom Norge og Sverige.

På andre dag av årets Agritechnica i Hannover i Tyskland offentliggjorde Agcos toppsjefer, sammen med Sampo Rosenlews eier og sjef, det nye samarbeidet.

Joint Venture

– Agco satser på høsteutstyr. Gjennom mange år har vi prioritert dette, blant annet gjennom å kjøpe oss opp i Laverda. For å ta dette videre til et nytt nivå, har vi inngått dette samarbeidet med Sampo Rosenlew. Foruten at vi nå kan tilby alle våre kunder treskere også i størrelsene Sampo produserer, vil vi samarbeide tett på produktutvikling. For å vise at vi mener alvor, har vi også inngått dette finansielle samarbeidet, dokumentert ved at vi kjøper 10 prosent av aksjene i Sampo Rosenlew, sier Gary Collar og Martin Richenhagen i Agco.

Norsk erfaring

Ut over skjerpet satsing på produktutvikling vil neppe norske bønder merke mye til samarbeidet, i og med at det norske og svenske samarbeidet mellom MF og Sampo danner grunnlaget for den nye avtalen. Derimot åpner samarbeidet både for at høgspesifiserte treskere selges gjennom Agcos nettverk i vestlige land, og for at enklere utgaver fra Sampo selges av Agco blant annet i Nord-Afrika, Midt-Østen og de såkalte CIS-landene.

Powered by Labrador CMS