Den nye Comia V8 fikk prøvd seg i havreåker i kupert terreng i Nannestad i høst.

Rimeligere, men med samme kapasitet

Finske kornbønder ønsket seg stor kapasitet, men en enkel tresker. Sampo har derfor tatt fram Comia V8.

Publisert

Den nye treskeren fra Sampo har vært testet ut denne høsten blant annet på norsk jord i Nannestad. Treskeren vil bli utstyrt med 4,5 meters skjærebord som standard her til lands. Det samme gjelder 750-drivhjul og skjærebordsautomatikk.

Lik tank og renseareal

Comia V8 er en relativt lik tresker som C8, men enklere og rimeligere. C8 har fem ristere, hvor V8 har fire. Treskerverket er dog like bredt på begge modellene, med sine 112 centimeter. C8 har sekssylindra motor, mens V8 har firesylindra. Begge modellene har samme korntank og en såkalt "forslager". Altså en mindre slager foran den tradisjonelle.

- Du får kapasiteten til C8, men med en mye enklere tresker, sier Lars Christian Søberg Hansen i Felleskjøpet.

Prisforskjellen

I tillegg til de rent tekniske forskjellene, så har V8 en enklere hytte. Den mer avanserte terminalen er byttet ut med en mindre en. Likevel får du gjort mange av de samme justeringene i denne mindre skjermen, blant annet på skjærebordsautomatikken.

Kjørespaken er velkjent for de som har kjørt Comia tidligere. I bakgrunnen kan du skimte den mindre terminalen.

Poenget med treskeren er naturlig nok at prislappen skal bli snillere. Men hvor mye snillere?

- Du kan si, i runde tall, at V8 blir omtrent 100 000 kroner rimeligere enn C8 hvis du bestiller begge to helt likt utstyrt. Forskjellen blir da at C8 har trykkfølsom skjerm, halmseparator, fem ristere og en 6,6 liters motor, sier Lars Christian.

- Her er det egentlig ingen nye komponenter. Det Sampo har gjort er å ta velprøvde moduler og sette sammen til en ny modell, fortsetter han.

Powered by Labrador CMS