BvL 2

Seks års garanti på BvL

Lange garantier er i skuddet. Nå tilbyr BvLs importør seks års Norgesgaranti på sine fullfôrvogner. Garantien har tilbakevirkende kraft.

Publisert

Kjetil Helland i Anlegg- og miljøservice avd. landbruk, Knut Helliesen i Traktor og Landbruk og Flemming Hyldegaard i BvL lokker norske bønder med seks års garanti.

- Vi har solgt BvL i to år, og delelageret er urørt. Derfor mener vi det er grunnlag for å innføre seks års garanti. Garantien har dessuten tilbakevirkende kraft på vogner kjøpt nye av oss, sier importørene Kjetil Helland i Anlegg- og miljøservice,avd. landbruk og Knut Helliesen i Traktor og Landbruk.

Forutsetningen for å bli godesett med seks års garanti, er at vogna er kjøpt ny i Norge, og at den gjennomgår årlig service hos merkeforhandler.

- Den årlige servicen begrenser seg stort sett til oljeskift, smøring og eventuelt skifte av kniver, sier salgssjef i BvL, Flemming Hyldegaard.

Helland og Helliesen poengterer også at garantien gjelder ved videresalg, forutsett at importør blir informert om ny eier, og at service og vedlikehold utføres i henhold til garantibestemmelsene.

De to første årene er det full garanti. Deretter nedskrives garantien med 20 prosent hvert år. Det betyr at hvis girkassa havarer etter fem år, dekker importøren 40 prosent av kostnadene.

Tilpasset Norge

Flemming Hyldegaard sier til Bedre Gardsdrift at fabrikken ikke er involvert i den unike Norgesgarantien, men at de er imponerte over tiltaket.

Ifølge Hyldegaard er det ikke bare garantien som er unik for norske BvL-kunder. Vognene er også spesialtilpasset norske forhold.

- Vi har utformet og spesifisert vognene slik at de skal være best mulig tilpasset norske forhold. Vognene er dessuten kundespesifikke slik at de også kan optimaliseres for bruk av rundballer eller plansilo, forklarer Hyldegaard.

Skal bli landsdekkende

Istedet for én stor importør, har BvL valgt en løsning med regionale importører. Anlegg- og miljøservice holder til i Sandefjord og skal ha ansvar for Østlandet. Traktor og Landbruk holder til i Sola og dekker Sør- og Vestlandet.

- Vi skal dele Norge i tre, og jakter nå på en tredje importør som skal ha ansvar for Trøndelag og Nord Norge. Sjøl om vi har tre importører, vil priser og betingelser være de samme. Vognene har også samme pris entene du kjøper de i Norge, Danmark, Sverige eller Finland. Eneste forskjell er at de ulike landene har valgt litt ulike standardspesifikasjoner, sier Hyldegaard.

Powered by Labrador CMS