Anita Sollie 1
Anita Sollie 1

Lady landbruk 50 år og like blid

Én av de få kvinnelige ledere i landbruksmaskinbransjen, Anita Sollie i CF Maskin, fyller 50 år i dag. Hun har et meget avslappet forhold til titler og er likeglad om vi kaller henne konsernsjef, pitbull eller kontordame med vaffelsteking som spesiale.

Publisert

Anita Sollie får neppe en Iseki i fødselsdagspresang. I så fall ville pengene gått til et barnehjem i Sao Paulo.

Men skal vi først vi først være pinlig nøyaktige, så er hun daglig leder i Follo Landbrukshandel, CF Maskin Vestby, Berger Eiendom samt i holdingselskapet Lexion A/S, som er CF Maskin-paraplyen. Ellers sitter hun som styreformann i de fleste CF-selskapene.

Omgitt av maskiner

Anita har av en eller annen merkelig grunn alltid jobbet i firmaer som har hatt med maskiner og tekniske duppeditter å gjøre. Etter gymnaset to år i en bedrift som solgte kompressorer. Deretter to år i et elektronikkfirma. Så i anleggsfirmaet Kils Maskin. Her ble hun i 10 år, de siste fem årene som daglig leder.

Har prøvd det meste

I 1997 fikk Anita tilbud om jobb i CF Maskin AS av eier Frank Karling.

- I utgangspunktet skulle jeg jobbe med regnskap og markedsføring. Men dette var og er et firma i stadig utvikling - så arbeidsoppgavene har blitt mange. Da jeg startet i 97 bestod CF maskin av tre avdelinger og ca 10-12 ansatte. I dag er vi rundt 45 fordelt på seks butikker pluss et holdingselskap og et eiendomsselskap, forteller jubilanten.

Innpass i Gutteklubben Grei

I dag er arbeidsoppgaven hennes stort sett ledelse. Hun innrømmer at det ikke alltid har vært like lett å være kvinnelig leder i maskinbransjen, som er så dominert av menn.

- I noen anledninger hender det jo at jeg omtaler bransjen som ”Gutteklubben Grei”. Når det er sagt, er det jo utrolig moro å jobbe med men disse mennene da. Og steiker du vafler til dem, er de veldig lette å ha med å gjøre. Menn er enkle sånn. Veien til menns hjerte går fortsatt gjennom magen.

En glede å gå på jobben

- Jeg har jo ingen bakgrunn fra landbruk sjøl, men er blitt kjent med en real, arbeidsom, lojal og flott kundegruppe, understreker den blide 50-åringen, som også skryter uhemmet av alle de flinke og høgt kvalifiserte medarbeiderne i CF Maskin.

- Jeg gleder meg til å gå på jobben hver dag!

Et stort, bankende hjerte for de svake

- Men akkurat nå gleder jeg meg til overraskelsesfesten som mine to døtre holder for meg på fredag. Jeg vil ikke ha noen gaver, men bare penger. Disse skal gå til et prosjekt som jobber med barn fra slummen i Sao Paulo i Brasil. Jeg kjenner vedkommende som driver arbeidet, så jeg veit at pengene kommer fram. Slikt arbeid står mitt hjerte nær, avslutter fødselsdagsbarnet, som har beholdt sin barnetro.

- Den kommer godt med i forretningslivet!

Vi i BG kan bare gratulere og ønske lykke til med dagen! Bransjen trenger flere kvinner som Anita. Stå på!

Powered by Labrador CMS