BG0810

BG 8/10: Motorsaga

Denne gangen er det motorsaga vi vier størst oppmerksomhet. Hva er da mer naturlig enn å la verdensmester Ole Harald Løvenskiold Kveset pryde framsida?

Publisert

En stolt verdensmester fra Hedmark.

Ole Harald Løvenskiold Kveset tilhører verdenseliten i motorsag, og skifter kjedet på kun 8,36 sekunder. Sjøl om du ikke er proffbruker, skal saga være i orden. Gundro Andersen deler sine vedlikeholdstips på sidene 36 – 39. Når saga er i orden, kan du dra til skogs. Hans Fjerdrumsmoen er instruktør i hogtsteknikk. Vi fulgte ham og ivrige kursdeltakere på kurs i Sør-Fron. Den siste sagsaken omhandler Husqvarnas Triobrake. En ekstra sikkerhet, spesielt fordi for hobbybrukeren, sier Ivan Elvelund.

Småsmart

Gjør det enkelt. Våre tre sider småsmart kommer fra Nordland, og byr på varierte tips.

Arie for Arion

Traktortesten tar for seg Claas Arion 430 CIS. Det blir ikke en ren lovsang, men med Arion 430 CIS (110 hk) har Claas truffet den riktige tonen for mange bruk med allsidig drift.

Enklere for potetålbønder

Ved funn av potetål vil forbudet mot dyrking begrense seg til de arealene der potetålen er påvist. Med visse forbehold vil det være lov å dyrke poteter på andre deler av eiendommen.

Tidligpotet med sjøllagde spesialmaskiner

Brødrene Knut Jarle og Tom Inge Repstad satser på tidligpotet. Takket være flere egenproduserte redskaper, har de forenklet drifta og fått tidligere innhøsting.

Bredderegler i arbeid

Samferdselsdepartementet har ennå ikke sluttført sitt arbeid med nye bredderegler for landbruket. Håpet er at nye og tjenelige regler skal være klare før våronna.

Norske redskapsprodusenter

På TV2 har Doffen daua. Moi sin Doff derimot, lever i beste velgående sammen med Guffen, en friskmeldt DGI og ei helt ny brannvogn.

Stabilt treskermarked

Claas klatrer i et forbausende stødig marked, til 42 treskere. Eikmaskin har 31 MF og to Fendt, New Holland har 20 og felleskjøpene har 10. Det er mellomstørelsene som drar lasset.

SCR eller EGR?

Du har gjerne sett forkortelsene før, og framover vil de bli brukt stadig hyppigere. Hva betyr SCR og EGR, ikke minst i hverdagen din? Vi gir det svaret og har også tatt en prat med Norsk Scania som har flere års erfaring med SCR/AdBlue.

Nødstopp i flere varianter

Ulykker relatert til kraftoverføringsaksel er en gjenganger. Eilif Jørgensen fra Lofoten og Asbjørn Østingsen i Vesterålen bor ikke langt fra hverandre, men presenterer to forskjellige løsninger på problemet.

Vinterklar traktor

Snart er vinterkulda her. Skal du har glede av traktoren, også på dager der kvikksølvet holder seg på det blå feltet, bør du ta tid til en skikkelig klargjøring.

Pløye NM

Kjartan Skadsem vant kongepokalen i traktorpløying knepent foran Jan Erling Aurstad. Riktig pløying er avgjørende for et godt såbed. Derfor er pløyemesterskap en sunn konkurranse.

Vedmaskiner under lupa

Vi inviterer til ny brukerundersøkelse. Nå er det vedmaskiner vi skal eksaminere.

Kompakt drøm

Vi har prøvekjørt Fendt 211 Vario TMS. En kompakt drøm for de som ikke bryr seg om innkjøpspris.

Elementbygg inntar Nordland

BorgenBygg i Skiptvet ville i utgangspunktet bare levere bygg på Østlandet. Men ting endrer seg. Nå har firmaet kunder helt opp til Helgeland.

Limtre for trivselens skyld

Frank Tommy Nilssen på Hamnes sør for Sandnessjøen bygger nytt samdriftsfjøs med faren Ole. På grunn av tivselen valgte de limtre framfor stål.

Samdrifta glapp, bygde sjøl

Familien Fridheim i Mosjøen var én av fem i et samdriftsprosjekt. Da planene falt i fisk, starta Janne og Trygve umiddelbart utbygging av eget bruk.

Dyrsku’n vokser

Norges kanskje mest tradisjonsrike messe, Dyrsku’n i Seljord, vokser. Nytt utstillingsområde er under opparbeiding, til glede for både utstillere og besøkende.

Sider i vest

Asbjørn Børsheim er opprørt over norsk alkoholpolitikk. Han kan ikke selge en eneste flaske sider fra garden uten å gjøre seg til lovbryter. De besøkende må pent nøye seg med smaksprøver.

Veteranen

Veteranen denne gangen er en 1960 modell M.A.N. 4R2.

Er du ikke abonnent?

Bedre Gardsdrift nr. 8 2010 er postlagt, og dukker opp i en postkasse nær deg i disse dager, vel å merke hvis du har vært framsynt nok til å sikre deg et abonnement. Er du ikke abonnent, finnes det flere fine løsninger. Den aller enkleste er å bestille et abonnement her og nå, ved å fylle ut navn og adresse her. Vil du derimot bare laste ned dette ene bladet, er det fritt fram her inne.

"
Powered by Labrador CMS