Krone BigM 500_1

BigM vil slåss mot Cougar

Krone Big M 500 er en ny sjølgående slåmaskin, som med en arbeidsbredde på 13,2 meter skal ta opp kampen med Claas Cougar.

Publisert

På grunn av store grasmengden ved strenglegging er sideslåmaskinene plassert bak.

Krone lever tydeligvis ikke etter ordtaket "smått er godt". Erkekonkonkurrenten til Claas har tydeligvis fått blod på tann når det gjelder store maskiner. Et av de siste tilskuddene i så måte, er slåmaskina BigM 500. Prototypen ble vist på Agritechnica i 2007, men først nå er den tilgjengelig for salg.

Krone har hatt stor suksess med sin sjølgående slåmaskin Big M II. Men Claas Cougar er større enn Big M II, og det liker ikke Krone. Så nå lanserer Krone en konkurrent til Cougar, Krone Big M 500.

Big M 500 har en 5,3 meter delt slåmaskin i front, og to 4,4 meter breie slåmaskiner bak. Det gir en arbeidsbredde på 13,2 meter.Under transport splittes frontslåmaskina og felles opp som to separate enheter. De bakre slåmaskinene felles inn og framover.

Med en slåmaskin foran og to bak, er BigM 500 i prinsippet lik en ordinær Butterfly. Men for å unngå striping i sving, samt øke smidigheta, har BigM 500 fått firehjulsstyring. Motoreffekten er oppgitt til 520 hk og maskina har hydrostatisk drift med en motor på hvert hjul. Transportbredden med hjuldimensjon 900/60 R32 er 3,2 meter. Kapasiteten er 200 dekar per time, det samme som den nye gigantriva Swadro 2000.

200 dekar/time.

Frontslåmaskina er to-delt og felles opp ved transport.

Powered by Labrador CMS