Ny Zetor Major

I førjulstida passer Zetor på å lansere en ny traktormodell. Den enklere serien Major utvides nå med en HS-modell, med kløtsjfritt vendegir og hurtiggir.

Publisert

Zetor Major-serien ble introdusert i 2013 med to modeller, Major 60 og 80, på henholdsvis 61 og 76 hk. Traktorene har hatt en rent mekanisk transmisjon med 12 gir både framover og bakover, og maks hastighet 30 km/h. Den nye Major HS 80 har fått elektrohydraulisk vendegir og totrinns hurtiggir. Transmisjonen byr nå på 24 gir framover og 12 gir bakover, der seks av girene ligger i hastighetsområdet mellom 5 og 12 km/h. Topphastigheten er økt til 40 km/h, og laveste hastighet er 0,5 km/h. Kraftuttaket har to hastigheter, 540 og 1000 o/min, og kraftuttakskløtsjen på Major HS er elektrohydraulisk betjent. Salgs- og markedssjef Robert Todt hos Zetor opplyser i en pressemelding at de enklere Major-modellene heretter får betegnelsen Major CL.

Deutz motor

2,9-liters motor fra Deutz
2,9-liters motor fra Deutz

Som i de to tidligere modellene har den nye Major HS 80 en 2,9 liters firesylindret Deutz-motor med Common Rail innsprøytning. Eksoskravene i Stage IV oppfylles med EGR eksosresirkulering, og uten AdBlue. Dieseltankens volum er økt fra 80 til 120 liter. Trepunktshydraulikken er fortsatt mekanisk regulert, men løfteevnen er økt til 3300 kg. Pumpekapasiteten er 50 l/min.

Forbedret interiør

Også førerhytta på Major HS er oppgradert. Rattet er nå justerbart både horisontalt og vertikalt. Traktoren har fått svingbart førersete med luftfjøring, og et sammenleggbart passasjersete. Støynivået i HS skal være redusert uten at fabrikken oppgir noen tall på dette. Aircondition tilbys som ekstrautstyr.

Powered by Labrador CMS