David Brown 885
David Brown 885

Man tager hva man haver

Noen ganger handler det om å holde veterantraktorer i hevd i fordums prakt. Andre ganger er de arbeidshester som først og fremst skal gjøre en nytte.

Publisert

Denne David Brown 885 er av de sistnevnte. Traktoren brukes i dag i snørydding av tun og gardsvei på et småbruk i Eidsvoll.

Traktoren ble produsert i England en gang på 70-tallet, og kom til et gardsbruk på Romerike ikke lenge etter. Der skal den ha stått hos den opprinnelige kjøperen fram til den nylig skiftet eier.

Tidligere eier har vært kreativ når han har holdt traktoren ved like. Da dørhåndtaket måtte byttes ut, benyttet han rett og slett en vanlig dørvrider med låskasse. Enkelt og greit.

Hvilke kreative løsninger har du tatt i bruk, enten det er på traktor eller ellers i gardsdrifta?

David Brown 885 i snørydding av gardsvei
David Brown 885 i snørydding av gardsvei

Småsmart

  • I hvert nummer av Bedre Gardsdrift finner du spalten Småsmart. Her presentere vi små og store løsninger som gardbrukere har tatt i bruk på egen gard. Det spenner fra store ombygginger av biler og maskiner til små, enkle knep eller ny bruk av eksisterende utstyr.
  • Vi er alltid på jakt etter nye kilder til Småsmart-spalten. Har du noen lure knep eller morsomme løsninger du vil dele med andre, høre vi gjerne fra deg.
  • Og gå ikke glipp av de småsmarte løsningene i bladet. Abonner på Bedre Gardsdrift du også.

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS