Per Lindahl, styreleder i Lantmännen. Foto: Johan Olsson
Både svenske og norske bønder er hardt rammet av tørken. Mange steder er kornåkrene helt ødelagt av tørken, som her på Romerike. Foto: S. Bigseth

Lantmännen gir 220 mill til svenske bønder

For å hjelpe svenske bønder gjennom tørkekrisen, har Lantmännen opprettet en støttepakke på 220 millioner svenske kroner til sine medlemmer.

Publisert

– Situasjonen for svenske bønder påvirker næringsmiddelindustrien direkte. Det er av største betydning at svenske bønder får den støtten de trenger for å øke tilgangen på av svenskprodusert matv, sier Per Olof Nyman, konsernsjef og konsernsjef i Lantmännen i en pressemelding.

Økt tilbakebetaling, lavere renter

Støttepakken på 220 millioner svenske kroner skal blant annet fordeles i form av ytterligere tilbakebetalinger samt en tilleggsbetaling på to prosent basert på all handel gjort gjennom Lantmännen Lantbruk i løpet av 2018.

I tillegg sier de fra seg fradraget på ti øre kiloet for innløste kornkontrakter, og de kutter renten på Lantmännens egen finansieringstjeneste med 1,5 prosent i perioden fra september i år og ut mars neste år.

Krisepakke fra regjeringen

Støtten fra Lantmännen kommer kort tid etter at den svenske regjering har gjort det klart at de vil gi bøndene en krisepakke på 1,2 milliarder kroner.

I Norge gikk som kjent regjeringen nylig ut og slo fast at de ikke vil gi lignende støtte til norske bønder.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS