Flere og flere ungdommer velger å studere landbruksfag viser årets søkertall til høgere utdanning. Illustrasjon: colourbox.com

Landbruksfag i skuddet

Studiesteder som tilbyr landbruksrelaterte fag opplever en kraftig økning. 20 prosent flere har landbruksfag som førstevalg i år enn i fjor.

Publisert

Tall fra Samordna opptak viser en økning fra 385 til 461 søkere som har et landbruksrelatert fag som førstevalg. Studiet økologisk landbruk ved Høgskolen i Hedmark har rekorden med hele 110 førstevalg-søkere.

Lover godt for landbruket

I begynnelsen av august hadde 614 studenter fått tilbud om studieplass innafor et landbruksrelatert fag.

-Det er gledelig tall som viser at ungdommen har tru på ei framtid i landbruket, sier landbruks- og matminister Dale i kommentar til de høye søkertallene.

Skogfag fosser fram

Ved Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet (NMBU) er det fremdeles noen få ledige plasser på husdyrvitenskap, mens alle de andre landbruksfaga er fylt opp. Skogfaget har lange ventelister for andre år på rad - 293 søkere til 42 plasser. Høgskolen i Hedmark opplever også økt interesse for skogfag, og det er venteliste både på skogfag og flere av de andre landbruksrelaterte utdanningene ved høgskolen

Naturbruk «in» på videregående

Også den videregående skolen opplever økt interesses for landbruksfag. Antall søkere til naturbruk i de fylkeskommunale skolene har økt med 15 prosent fra i fjor. De fylkeskommunale skolene kan i år tilby skoleplass til 1774 av de 1932 søkerne til programfaget naturbruk. I tillegg kommer plassene ved de private naturbruksskolene, om også melder om økte søkertall.

Powered by Labrador CMS