Arkivfoto
Arkivfoto

Ble frastjålet GPS-utstyr

Våren er høysesong for tyveri.

Publisert

Natt til 2. mai ble Anders Nordlund fra Vormsund på Romerike og flere andre bønder i nærheten frastjålet GPS-utstyr. Anders begynte med presisjonsjordbruk for rundt 2 år siden og leier flere jorder som ligger litt unna garden. Hvis traktoren blir stående igjen på et av de jordene, tar han med seg antenne og skjerm hjem. Når traktoren er hjemme, blir den kjørt inn, som var tilfellet natt til 2. mai.

Lusker rundt på tunet

– Det er ingen god følelse å vite at folk lusker rundt på tunet når du ligger og sover. Tyvene tok heldigvis bare antenna, så jeg slipper å legge inn alle jordene på nytt. Anslått verdi på antenna er 100 000 kr, sier Anders.

Anders driver med korn og potet. Til det bruker han en Claas Axion 820 med GPS. Han er midt i våronna, men har fått låne ei eldre antenne fra Felleskjøpet sånn at våronna kan fortsette.

Flere frastjålet utstyr

Det var ikke bare Anders som ble frastjålet utstyr. De uvedkomne gjestene forsynte seg også med utstyr fra tre andre traktorer i nærheten.

– Det virker som den eneste sikre løsningen er å ta med seg GPS-utstyret inn i huset, for de kommer seg inn uansett. Det er jo kjedelig at man må ta av utstyr som tilhører traktoren og skal brukes hver dag. Tyvene har trolig vært på en runde på forhånd for å rekognosere, mener Anders.

Han sier samtidig at det ikke er første gangen det skjer tyveri i området.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS