Foto: Tredal

Selvlastende tilhenger

Gjør vedkjøringa lettere.

Publisert

Tredal har muligens løst et problem vedprodusenter og mange andre har irritert seg over i mange år. Tredal Multiloader er en selvlastende bilhenger med 2,5 meter lange langgafler. Gaflene erstatter mer eller mindre selve hengerplanet.

– Vi har skapt en kombinasjon av tilhenger og gaffeltruck. Med Multiloader trenger du ikke gaffeltruck på laste- og lossestedet, du har gaffeltrucken med deg, som en integrert del av tilhengeren, forklarer Erik Gran Kvaase.

Gaflene heves, senkes og tiltes ved hjelp av hydraulikk. Hydraulikken drives av et batteri som sitter på hengeren, så du trenger ingen ekstern drivkraft. For å laste på åpner du «baklemmen», senker gaflene og rygger så du trer gaflene inn i pallene som skal lastes på. Når du er fremme er det bare å åpne dekselet igjen, senke gaflene og kjøre derifra.

Med andre ord er du ikke avhengig av andre maskiner verken der du laster eller losser. Tilhengeren har en tillatt totalvekt på 2700 kilo, og gaflene kan løfte og transportere 1850 kilo. Lasta kan være 140 centimeter bred.

Erik Gran Kvaase, Geir Gran og Kjetil Johannesen er karene bak den nye hengeren som produseres av Tredal i Lindesnes.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS