Messesesongen er i gang

Vi har vært på Dyregod-dagane i dag, og kan slå fast at messesesongen for høsten i gang. Også Horva går av stabelen denne helgen.

Publisert

Dyregod-dagane i Batnsfjordsøra, Møre og Romsdal, startet i dag og varer til og med søndag. Landbruksmessa har tradisjonelt både maskin- og dyreutstilling. Vår mann i Møre og Romsdal var til stede, og har knipset noen bilder fra dagen. Du kan se bildene i billedkarusellen i hoevdbildet.

På samme tidspunktet pågår Horva midt i sentrum av Sandnessjøen. Dette er ei nordnorsk mat- og landbruksmesse som blir arrangert hvert tredje år.

Sett av september

Men rekker du ikke å få med deg disse to, er det ingen grunn til å fortvile. Allerede om to uker, 13.-15. september, får du anledning til å se både dyr og maskiner og snakke fag med andre kollegaer. Da er det igjen tid for Dyrsku’n i Seljord.

Bare ei uke etter det starter Økouka, som er ei landsdekkende feiring av norskproduksert økologisk mat.

Og liker du traktorpulling, bør du få med deg avslutning i Norgescupen. Den finner sted i Brumunddal 21. september. Det er riktignok ikke ei messe, men vel verdt å få med seg likevel.

Det samme er NM i veterantraktorpløying. Det er Gammeltraktorens venner som arrangerer det. I år foregår det i Stokke i Vestfold 28. september.

Messemåneden november

I oktober er det litt roligere igjen, men så tar det seg opp igjen i november.

Det starter med Agrovisjon i Stavanger første helgen i måneden. Har blir det som vanlig innendørs maskinutstilling, og nytt i år er at Årets lærling blir kåret der.

Deretter er det dags for Park og Anleggsmessen i Lillestrøm 6. og 7. november. Med nesten 140 utstillere skal dette være den største Park og Anleggsmessen noensinne.

Har du tenkt deg til Agritechnica i Tyskland, rekker du en tur ned dit i perioden 10.-16. november, før Felleskjøpet åpner dørene til Bedre Landbruk i Lillehammer 22.-24. november. Dette er messe både for landbruket og park- og anleggsbransjen.

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS