Bedre Gardsdrift er sponsor for arrangementet.

Klart for traktorpulling og traktorcross i Solør

Helgen 17 - 18. juni blir det traktorshow igjen på Kirkenær. Både traktorpulling og traktorcross står på programmet, når Farmpower Weekend arrangeres for fjerde gang.

Publisert

Arrangementet starter med traktorpulling klokka 11.00 lørdag 17. juni ved idrettsplassen Grue Stadion. Konkurransen går ut på å trekke en belastningsvogn så langt som mulig på en 100-meters bane. Et stort lodd oppå vogna flytter seg gradvis framover slik at vogna blir tyngre og tyngre for traktoren å dra.

Trond Grini kommer med sin Volvo BM T700

Det er i alt 38 traktorer påmeldt i 12 klasser. Traktorene deles inn i to hovedkategorier, "standard" og "sport". Innenfor hver kategori deles traktorene igjen inn i vektklasser. Standardtraktorene skal være stort sett originale, men det er tillatt å trimme / justere opp originalmotoren. I sportklassen finner vi de mer påkostede og spesialbygde traktorene. Også i år stiller medlemmer fra Jæren Traktorpullingklubb med sin bremsevogn, og det kommer traktorer helt fra både Jæren og Trøndelag.

Denne traktoren eies av Tor Arne Hammer og Terje Weldingh, som skal kjøre den i hver sin vektklasse.


Høyere fart på søndag

Den lokale ildsjelen Anders Baardseth er selvskreven i traktorcrossen med sin Deutz. V6-motoren kommer fra en Magirus-Deutz lastebil.

Søndag 18. juni klokka 11.00 arrangeres traktorcrossen, sted for arrangementet er travbana på Nøkleberget sør for Kirkenær. Crossen kjøres som parallellslalom der to og to deltagere kappkjører i hver sin bane med både svinger og rettstrekker. Presisjonsmanøvrering er også en del av øvelsen. Også i traktorcross inndeles delgaterne i to klasser, "standard" og "modifisert". I standardklassen er traktorene tilnærmet originale, mens de modifiserte traktorene gjerne har fått bilmotorer som gir langt større fart.
Her blir også gardenpulling arrangert, der de unge sjåførene får prøve seg med sine småtraktorer, og veteranpulling for traktorer eldre enn 1970-modell.

Trenger du vegforklaring?

For de som vil bruke GPS for å finne fram til arrangementene er adressen til traktorpullingen Stadionvegen 1, 2260 Kirkenær. Adressen til traktorcrossen er Opakersundvegen 2, 2264 Grinder.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS