Nye Valtra N5.
Nye Valtra N5.

Valtra feirer med nye N- og T-serier

N- og T-serien slår følge med A, og kommer nå som femte generasjon.

Publisert

Femte generasjon A kom i januar. Som en del av 70-årsfeiringen lanserer nå Valtra også nye generasjoner N- og T-serier. Oppgraderingene som kommer nå er mer omfattende en A-serien fikk i vinter. Den mest iøynefallende endringen er kanskje de V-formede kjørelysene som sniker seg rundt logoen i grillen.

Hyttenytt

I hytta er styrekonsollen blitt slankere. Finnene har revet ut instrumentpanelet og plassert det i et nytt og forbedret display i høyre A-stolpe. I tillegg til de vanlige instrumentene kan du også velge å se annen informasjon som for eksempel høyde på trekkstenger eller PTO-hastighet. For HiTech- og Active-modeller gjøres også diverse innstillinger i dette displayet.

Hytta i nye Valtra N5.
Hytta i nye Valtra N5.

Sammen med en slankere styrekonsoll, gjør trimming av høyreskjermen hytta mer luftig og åpen, og du kan enklere svinge setet.

Vendegirspaken sitter naturlig nok fortsatt i styrekonsollen. Den har ingen nye funksjoner, men samarbeider nå med kjørespaken i armlenet. Du trenger ikke lengre sette den i fri for å ta i bruk kjørespaken.

Girer raskere

Traktorene med semi-powershift girer nå raskere enn tidligere. Treg giring og momentavbrudd er en av tilbakemeldingene Valtra har fått på fjerde generasjon, og det skal nå være luket vekk.

Med en ny funksjon, kalt Start Boost, blir det også enklere å starte i B- eller C-gruppe under belastning ettersom traktoren får flere hestekrefter tilgjengelig i det du slipper kløtsjen, enn hva den fikk tidligere.

Automatisk automatikk

Det ble mye prat om presisjon og automatikk også under denne lanseringa. Blant annet kommer Valtra nå med noe som de kaller Auto U-pilot. Det er en automatisk aktivering av den eksisterende vendeteigsautomatikken. Du trenger ikke lengre trykke på en knapp når du er i enden, dette løser traktoren selv hvis den er utstyrt med autostyring og RTK-signaler.

De nye N- og T-seriene er allerede i produksjon og vil bli leveringsklar til kunder i siste kvartal 2021. Fjerde generasjon fases ut i løpet av andre kvartal. Mer om femtegenerasjon Valtra kan du lese i BG nr. 4.

Powered by Labrador CMS