Fendt 728 er Årets traktor 2023.
Fendt 728 er Årets traktor 2023.

Her er Årets traktor 2023

Vinneren i de fire forskjellige kategoriene er endelig klare.

Publisert

Dette er den 26. premieutdelingen siden oppstarten i 1998. I årets kåring har totalt seksten finalister har vært med i kampen om de forskjellige titlene.

Klassen Best of specialized, eller beste spesialtraktor, har hele åtte finalister. Bedre Gardsdrift er Norges medlem i juryen, her får du vinnerne for 2023!

Tractor of the year

Utmerkelsen Tractor of The Year går i år til Fendt 728 Vario. Dette er en traktor som består av mange helt nye komponenter. Motoren er en nyutviklet Agco Power med 7,5 liter slagvolum og transmisjonen er også helt ny. Sammen med betjeningskonseptet FendtOne gir dette en traktor som virkelig representerer noe nytt og framtidsrettet.

I denne kategorien var det totalt fem finalister. Flere av dem er nye modeller som er presentert i løpet av året. Fellesnevneren er at alle er store traktorer med høy effekt og høy nyttelast. Valtra Q305, JCB Fastrac 4220, New Holland T7.300, Fendt 728 og John Deere 8RX410.

Best Utility

McCormick X6.414 P6
McCormick X6.414 P6

Beste flerbrukstraktor 2023 er McCormick X6.414 P6. Den utmerker seg med en god motor, sammen med en ny egenutviklet powershift girkasse med seks hurtiggir.

I denne klassen fant vi i år bare tre finalister. Det er nok naturlig, siden det har vært relativt få nyheter her i løpet av det siste året. Inn på lista har det også lurt seg en nykommer fra Tyrkia. Basak 5120 har fristet lykken mot mer etablerte McCormick X6.414 og New Holland T5.100S. De tre finalistene er egentlig ganske forskjellige traktorer, både når det gjelder effekt og utstyrsnivå. Likevel er alle tre innenfor det vi kan kalle en ekte flerbrukstraktor.

Best of specialized

New Holland T4.120F
New Holland T4.120F

Beste spesialtraktor 2023 er New Holland T4.120F. Den vinner tittelen først og fremst fordi den er proppfull av muligheter, både når det gjelder hydraulikk og elektronikk. New Holland har også gjort mange endringer i den nye T4F-serien for å tilfredsstille ønsket om stadig høyere motorefekt, uten at det skal gå ut over størrelsen på traktoren.

I år har mange av de store produsentene kastet seg inn i kampen om spesialtraktor-kundene. Det har gitt juryen litt hodebry, men også mange spennende nyheter.

The Sustainable Toty

Denne utmerkelsen er forbeholdt den traktoren som kan tilby noe ekstra med tanke på bærekraft. Årets vinner er JCB Fastrac 4220 Icon. Med det nye betjeningssystemet har Fastrac tatt et godt steg framover, både når det gjelder komfort og effektivitet.

De nye digitale løsningene gjør også Fastrac til en mye mer interessant traktor i vanlig landbruk. Fastrac er også alene om å tilby 65 km/t topphastighet og ABS bremser.

Powered by Labrador CMS