Årets siste utgave av Bedre Gardsdrift er nå på vei til en postkasse nær deg.

Bedre Gardsdrift 10/2019 er ute nå

Publisert

Bedre Gardsdrift 10/2019 er på vei ut til abonnentene. Dette kan du lese om i bladet:

Leder:

Ja til konvensjonelt landbruk
«Det er miljø- og klimatider. Kua skal plugges igjen bak, potetriset skal svis ned med strøm og plantevernmiddelselskapene kjeppjages som ei heks på 1500-tallet.»
Les lederartikkelen her

Småmiks

Flere sider med bransje- og produktnyheter.

Småsmart

Hybridhøster for hvermansen
TRØNDELAG/INDRE FOSEN: Hvordan kan du klare silolegginga alene og få godt kuttet kvalitetsfôr? Rune Mælan tok i bruk fantasien og sveiseapparatet for å ordne saken.

Test

Langtidstest av Fendt 724 Vario SCR ProfiPlus
Fendt 700 overbeviser med mange tekniske finesser, god kjørekomfort samt effekt og forbruk, men etter fire år og 3600 timer har det også blitt en del reparasjoner.

Traktor

Militærmaskin i finske skoger
Traktor med plass til rifle, ekstra effekt og AdBluefritak – når de skandinaviske forsvarene skal ha traktorer til militært bruk, er de ikke helt som alle andre traktorer.

30 år med Agco, 100 år forut
I 2020 er det 30 år siden Agco ble etablert, men historien startet lenge før. Vi har fulgt sporene bakover i tid.

Redskap

Slik er den nye hengeren
Vektsensor, sentralramme og helskjermer er stikkordene for dumperhengeren fra nystartede Norwegian Trailer System.

Tar sikkerheten på ramme alvor
AKERSHUS/SKI: Mørk Maskin har konstruert en halmhenger som låser alle ballene innafor ei solid stålramme av 80 x 80 mm firkantrør.

Traktoroversikten 2020

Frå 20 til 600 hestar:
Utvalet er stort

2020 har mykje spennande å by på. Her er Årets Traktor Fendt 942, nye MF 3700 AL og Case IH Vestrum, vesle John Deere 2R, samt mange andre nye modellar.

Utdanning

Trives med traktor
SOGN OG FJORDANE/SOGNDAL: Simen Selseng Salte skulle egentlig bli bilmekaniker, men det var før landbruket tok ham. Vi har besøkt en av årets lærlinger på hjemmebane hos Maskinsenteret i Sogndal.

Økonomi

Slitedeler til stubbharv: Store sprik på pris
Stubbharver er utsatt for slitasje, spesielt i områder med mye stein. Da kan det være greit å vite hvilke delepriser som gjelder før du kjøper harv, for prisforskjellene er store.

Presser urea inn i halmen
AKERSHUS/SKI: Ei modifisert Krone-presse med én plasttank, to pumper og 11 dyser sørger for at 20 liter urea-blanding sprutes inn i hver halmball på 40 sekunder.

Vedlikehold

Lag ditt eget sveisebord
Godt verktøy er halve jobben, blir det sagt. En god arbeidsplass er også viktig. Her kommer et forslag til hvordan du med enkle redskaper selv kan lage sveisebord.

Forskning

Gir grisen gjær av gran
Er det bærekraftig å la grisen spise av skauen? Det skal forskerne nå finne ut.

Bondejuss

Lovendring gitt tilbakevirkende kraft
En eidsvollsbonde fikk godkjent odelshevdstiden til tross for avbrutt samboerskap og til tross for at det først ved en lovendring i 2009 ble åpnet for samodling mellom samboere.

Høyesterett avviste anke
Grisebonden Henrik Mørk Eek fikk i tingretten flere millioner kroner i erstatning fra advokatfirmaet sitt, men tapte i lagmannsretten. Saken er nylig avvist fra behandling i Høyesterett.

Messe

Morgendagens traktorer?
Agritechnica er alltid et høydepunkt. I år gikk det mye i konsepter for framtida, men også flere nyheter som er litt mer nærliggende i tid.

Kontoret på jordet
I forrige nummer skrev vi om framtidas hytteløsninger, og på John Deere-standen i Hannover kunne publikum sette seg inn i ei hytte som John Deere aldri har vist fram før.

Innhold 2019

Tematisk oversikt over innhold i alle årets utgaver av Bedre Gardsdrift

Veteranen

Fendt Farmer 311 LSA
Inge Århus i Evanger har en Fendt Farmer 311 fra 1986. De to har vært arbeidskamerater siden traktoren ble kjøpt ny på Solberg Mek. Verksted. Timetelleren står i dag på respektable 27 016 timer.

Bedre gardsdrift kommer ut ti ganger i året, og er Norges eneste frittstående landbruksfagblad. Vi fokuserer på teknikk, økonomi og vedlikehold, og har reportasjer fra hele landet. Årlig har vi minst 30 sider traktortester og 25 sider gardsanalyser.

Vil du bli bedre kjent med bladet?

Last ned bladet elektronisk

Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Bedre Gardsdrift kommer ut ti ganger i året, og er Norges eneste frittstående landbruksfagblad. Vi fokuserer på teknikk, økonomi og vedlikehold, og har reportasjer fra hele landet. Årlig har vi minst 30 sider traktortester og 25 sider gardsanalyser.

Vil du bli bedre kjent med bladet?

Last ned bladet elektronisk

Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS