Det er 30 år siden første versjon av Rapid ble lansert.
Det er 30 år siden første versjon av Rapid ble lansert.

I dag fyller Väderstad 60 år

26. april 2022 er dagen da Väderstad fyller 60 år. Den svenske redskapsprodusenten har vokst år for år, og har i dag en sterk posisjon innen jordbearbeidning og såing.

Publisert

Det hele begynte da Rune Stark og hans kone Siw fra den lille byen Väderstad i Sverige så seg lei av å slite med gamle primitive redskaper. Rune så for seg noe nytt, en slitesterk løsning utformet av stål.

Gjennom årenes løp har Väderstad introdusert flere redskaper som virkelig har slått an, for eksempel den populære såmaskina Rapid. Vi må heller ikke glemme skålharva Carrier. Den ble lansert i 1999, og skapte et nytt segment innen jordbearbeidning. Den var for øvrig en av seks skålharver Bedre Gardsdrift testet i 2020.

I 2012 ble radsåmaskinene Tempo lansert og i fjor avduket produsenten den nye såmaskina Proceed.

– I løpet av 60 år har Väderstad bidratt til å produsere mat for hele verdens befolkning. Vår betydning har økt med tiden, i takt med innovasjonene vi har introdusert. Vi har hjulpet bønder til å produsere mer effektivt, og i takt med at vi har vokst år for år har vi nådd ut til bønder i flere land, sier Crister Stark, innovasjonssjef og andre generasjon i Väderstad-familien.

Powered by Labrador CMS