Som det framgår av bildet har Granngården røtter helt tilbake til 1880.
Som det framgår av bildet har Granngården røtter helt tilbake til 1880.

FK kjøper svensk faghandel

Felleskjøpet Agri SA overtar den svenske butikkjeden Granngården og blir dermed den ledende nordiske faghandelen innen landbruk, kjæledyr, hage, utemiljø og friluftsliv.

Publisert

– Granngården er en sterk merkevare med røtter tilbake til det svenske landbruket. Med dette kjøpet får Felleskjøpet en solid nordisk posisjon innen detaljhandel og tilgang på et marked med tilsammen 14 millioner kunder. Vi øker vår konkurransekraft både på innkjøp og vareforsyning samtidig som vi legger til rette for en kostnadseffektiv utvikling av nye digitale kundekonsept. I et marked med økende konkurranse er målet å styrke vår posisjon i både Norge og Sverige, slik at detaljhandel blir en enda større bidragsyter til Bondenytte for våre eiere og medlemmer, sier John Arne Ulvan konsernsjef i Felleskjøpet Agri.

Prislapp: 410 millioner kroner

Oppkjøpet gjennomføres ved at Felleskjøpet Agri SA kjøper selskapet Granngården AB. Selger er det private eierskapsfondet EQT Opportunity, som i 2008 kjøpte Granngården fra samvirkebedriften Lantmännen. Kjøpesummen for aksjene er 410 millioner svenske kroner.

Økt faghandel på begge sider av grensa

Konsernsjef John Arne Ulvan i Felleskjøpet Agri har store forhåpninger til oppkjøpet og håper det vil bidra positivt til økonmien i det norske bondesamvirket.
Konsernsjef John Arne Ulvan i Felleskjøpet Agri har store forhåpninger til oppkjøpet og håper det vil bidra positivt til økonmien i det norske bondesamvirket.

– Både Granngården og Felleskjøpet har solid kompetanse innen detaljhandel i hvert sitt marked. Vi ser nå fram til å jobbe sammen for å realisere de mulighetene dette skaper for en sterk faghandels-virksomhet både for den norske bonden og forbrukerne i Norge og Sverige, sier Ulvan.

Felleskjøpet har siden den første Felleskjøpet-butikken ble åpnet i 1994 vært en faghandel for både bønder og forbrukere. Felleskjøpet Agri sin detaljhandelsvirksomhet omsatte i 2015 for 2,7 milliarder kroner gjennom ca. 100 butikker i Norge.

Dette er Granngården

Granngården er gjennom sine 108 butikker over hele Sverige og sin e-handelsvirksvirksomhet en ledende aktør på det svenske markedet innen hage, kjæledyr, hest, husdyr, landbruk og friluftsliv. Mesteparten av salget er til forbrukersegmentet, men det er også et betydelig salg til landbruk og annen næringsvirksomhet. Selskapets kundeklubb har 1,1 millioner medlemmer. Granngården omsatte i 2015 for 1,7 milliarder svenske kroner. Gjennomsnittlig driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) de siste tre årene er på om lag 60 millioner svenske kroner. Virksomheten har rundt 550 årsverk og hovedkontor i Malmø. Utviklingen i 2016 viser god framgang.

Powered by Labrador CMS